Hanımlar yaz geliyor!

Hanımlar yaz geliyor!

Her ilkbahar aynı konulardan bahsederiz biz plastik cerrahlar: "yaz gelmeden bakımlarınızı yaptırın, ameliyatlarınızı olun!".

Ancak başvuranlardan aldığım geri dönüşler nedeniyle konuya bir kez daha açıklık getirmek isterim. Çünkü yazın ameliyat olursa bunun başarısızlıkla sonuçlanacağını düşünen bir kitle var.

Efendim; yaz gelince ameliyat olunmaz ya da bakım yaptırılmaz diye birşey yok aslında. Plastik cerrahi ameliyatlarından sonra genel olarak 1 ay kadar ağır egzersizden, deniz, havuz gibi mikrop barındırabilecek ortamlardan ve güneş ışığından korunma öneririz. çünkü güneş ışınları izleri belirgin hale getirir. ayrıca belli bir dönem ameliyat sahasının pansuman gibi bakımları gerekmektedir. Yaz deyince de akla tatil ve sosyal programlar gelir. Önemli olan bu tatil döneminin sizin hayatınızda ne kadar yer kapladığı. Eğer tatil döneminiz kısa bir dönem ise tatil dönüşünde de yaz mevsimi olmasına rağmen ameliyat olmanıza bir engel yok. şahsi önerim sadece yüz bölgesinde tahriş oluşturabilecek işlemlerin yaz sonuna bırakılması. Çünkü yüzümüzü saklayamayız ve güneş koruyucu kullansak bile bazen istenmeyen yan etkiler görülebilir.

Sonuç olarak yaz mevsiminde sosyal programlarımızın bitmesinden sonra yapılan ameliyatlarda da başarı oranları herzamanki gibidir.
Önemli olan yaz ya da kış farketmez; bu ameliyatların sosyal program ya da sınav gibi önemli tarihlerden hemen önceye sıkıştırılmamasıdır. 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Esra Bilgen

Op. Dr. Esra BİLGEN, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2010 ylında Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Mesleki hayatı boyunca çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel toplantıya katılmış olan ve uluslararası kabul görmüş pek çok yayın ve bildirisi bulunan Op. Dr. Esra BİLGEN, mesleki çalışmalarına Memorial Ataşehir Hastanesi'nde ve Memorial Wellness'da devam etmektedir. Ayrıca kendisi evli ve üç çocuk annesidir.

Etiketler
Meme estetiği ameliyatı
Op. Dr. Esra Bilgen
Op. Dr. Esra Bilgen
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube