Bişektomi – hollywood yanağı hakkında sık sorulanlar

Bişektomi – hollywood yanağı hakkında sık sorulanlar

● Bişektomi ameliyatı kalıcı mıdır? Sonucu ne zaman görülür ?

– Doğru teknikle uygulandığı zaman kalıcıdır ve işleme bağlı ödemin gerilemesinin ardından (yaklaşık 2-3 hafta) sonuç tam anlamıyla görülür.

● Ameliyat nasıl olur ?

– Ameliyat lokal veya genel anestezi altında yaklaşık 30-45 dakikalık bir işlemdir. ağız içerisinden yapılan 1-1.5 cm lik küçük bir kesiden yapılır. Kesinin olduğu bölgede eriyen 1 ya da 2 adet dikişiniz olacaktır.

● İşlem ağrılımıdır? Sonrasında nelere dikkat etmek gerekir ?

– İşlem ağrısızdır ve hasta konforunu bozmaz ancak operasyon sonrası reçete edilecek antibiyotik, ağrı kesici ve gargaranın doktorunuzun önerdiği şekilde kullanılması gereklidir. beslenme ağız içerisindeki kesiden ötürü; ilk 2-3 gün berrak gıdalarla (komposto, meyve suyu, süt) sık aralıklarla yapılmalıdır. sonrasında doktorunuzun tavsiyesiyle ilerleyen günlerde çorba, yumuşak gıdalar ve normal diyet olarak geçişler halinde yapılmalıdır.

● Yağ kaybına bağlı sarkma, aşırı çöküklük olur mu ? Olursa geri dönüşü var mı ?

– Her cerrahi işlemde olduğu gibi aşırıya kaçmadan yapılacak olan bir prosedürde minimal seviyede olmakla beraber, memnun kalınmayan olgularda yağ grefti uygulaması ile tekrar yanak kontürü düzeltilebilir.

● İşlemden sonra gündelik hayata geçiş süresi nedir ?

– İşlemin ertesi gününde normal hayata dönülebilir.

● İyileşme süresi nedir ?

– Ağız içerisindeki kesinin iyileşmesi, önerilere uyulması şartı ile yaklaşık 7 gündür.

● Herkes bu ameliyata uygun mudur? Hangi yaşta yapılmalıdır ?

– Her cerrahi işlemde olduğu gibi; kanama problemi olmayan, kan sulandırıcı ilaç kullanmayan(operasyon öncesi 7 gün önce kontrol altında bırakılması gerekmektedir), kronik hastalıkları bulunmayan ..vb her birey, doktorunuz ile yapacağınız fayda zarar analizinden sonra bu operasyonu geçirebilir. 20-25 yaş sonrası bu işlem için idealdir.

● Ameliyatlarınızı nerede yapıyorsunuz ? Hangi anestezi türünü tercih ediyorsunuz?

– Ameliyatlarımı profesyonel ve donanımlı, ameliyathane ve anestezi ekibinin olduğu hastane koşullarında genel anestezi altında uyguluyorum.

● Hastanede kaç gün kalınıyor ?

– Bazen aynı gün olmakla beraber genelde 1 gün hastane şartlarında takip edildikten sonra taburcu olunuyor.

● Ameliyat sonrası dişlerimizi fırçalayabilirmiyiz?

– Dişleri fırçalamakta zarardan çok fayda olmakla birlikte daha yumuşak hareketlerle operasyon bölgesinde travma yaratmadan fırçalamak gereklidir.

Bu makale 30 Mayıs 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Şenol Durukan

Op.Dr. Şenol Durukan, 1983 yılında Yozgat'ta doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur

Mecburi hizmet görevi için Ardahan Devlet Hastanesi'nde çalışmış olup, mesleki çalışmalarına Özel Tınaztepe Hastanesi 'nde devam eden Op.Dr. Şenol Durukan evli ve bir çocuk babasıdır.

Etiketler
bişektomi
Op. Dr. Şenol Durukan
Op. Dr. Şenol Durukan
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube