Gülüş tasarımı (smile design,gülüş estetiği) nedir?

Gülüş tasarımı (smile design,gülüş estetiği) nedir?

Gülüş tasarımı hastanın  gülümsemesi sırasında rahatsızlık duyduğu,özgürce gülümsemesini engelleyen kısacası özgüvenini kıran eksikliklerin hekim tarafından saptanıp, hasta hekim işibirliğiyle tedavi edilmesidir.

Tedavi esnasında en önemli kriterlerden biri hastanın hayal ettiği, aynaya baktığı zaman karşısında görmek istediği gülümsemenin hekim tarafından anlaşılmasıdır.Bu aşamada hastanın fotoğraflarını alarak işe başlanmalıdır.Alınan fotoğraflar üzerinde hastayla birlikte bir tasarım yapılmalıdır.Bu hem hastanın istediği gülüşün hekim tarafından anlaşılması,hem gerçek eksikliklerin daha net bir şekilde görülmesi hemde uygulanacak tedavi için bir rehber oluşturacaktır.Tasarım yaparken hastaya uygun ve doğal olacak bir şekilde  cinsiyeti,yüz şekli, ten rengi, dudaklar, dişler ve diş etleri gibi çevre dokular dikkate alınmalıdır.Örneğin köpek dişlerinin keskin hatlı yapılması daha baskın karakterli bir görünüm verecektir.Ya da yuvarlak hatlı dişler genellikle kadın hastalarda tercih edilirken köşeli hatlardaki dişler erkek hastalarda daha çok tercih edilmektedir.Bu nedenledir ki gülüş tasarımı kesinlikle kişiye özeldir.

Gülüş tasaramında en çok baş vurulan  tedavi seçenekleri nelerdir?

Dişi beyazlatma(bleaching)

Kompozit lamina

Porselen lamina

Tam seramik kaplamalar

Pembe estetik(diş eti estetiği)

gülüş tasarımında sıklıkla uyguladığımız tedavi çeşitleridir.Genellikle bu tedavilerin birkaçı birlikte uygulanmaktadır.

Gülüş tasarımı ne kadar sürede uygulanır?

Bu süre yapılacak olan işlemlere göre değişmektedir.Hekim ilk muayenede çizilen plana göre hastaya tedavi süresi hakkında net bir bilgi verebilmektedir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Elif Beycan Şen

Dt. Elif BEYCAN ŞEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2011-2016 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.  Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları”, “GC Kompozit Lamina Teknikleri”, “Facial Aesthetics” , “Modern Ways of Restoration Materials”, “Botulinum Toxin Temel İleri Düzey”, “Uygulamalı Temel İmplantoloji”, “All on 4 Konsepti”, “Nobel Biocare Sempozyumu”, “Modern Ways of Implantology”, “İleri Cerrahi” kurs ve sertifika programlarını başarıyla tamamlamış olan Dt. Elif BEYCAN ŞEN, ''Estetik Diş Hekimliği” , “Gülüş Tasarımı”, “Laminate Veneer” ve “İmplantoloji” üzerine yoğun çalışmalar yapmaktadır. Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dt. Elif Beycan Şen
Dt. Elif Beycan Şen
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube