Restoratif Diş Tedavisi

Lamina Restorasyonlar
Lamina restorasyon tedavisi ön dişlerde estetik gaye ile yapılan tedavilerden biridir. Dişlerin yalnızca ön yüzeyi aşındırılıp hazırlanan dişlerden ölçü alınır ve daha sonra laboratuvarda hazırlanan laminalar hastanın dişlerine yapıştırılır.
Kompozit Vener
Kompozit vener tedavisi, kırık ya da şekil değişikliği gerektiren dişlerin tedavisinde kullanılan bir yöntemdir.
Restoratif Diş Tedavisi Nedir?
Dişlerin estetik açıdan güzel görünmesini sağlamak için uygulanan tedavidir. Estetik görünümün dışında sağlık ve doğallık için de gerekli bir tedavidir. Hastanın yüz hatlarına uygun estetik görünümün belirlenmesi için diş hekimleri titizlikle işlerini yerine getirir. Diş yapısındaki istenilen özelliklerin oluşması için diş rengi, diş taşlarının giderilmesi ve yüzey temizliği restorasyon diş tedavisindeki önemli unsurlardandır.
Restoratif Diş Tedavisinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?
Restoratif diş tedavisi için uygulanabilecek pek çok değişik teknik vardır. Porselen kaplama, gülüş tasarımı, diş beyazlatma, vital pulpa tedavisi gibi yöntemler bulunur. Ayrıca yaşlı ve onkoloji hastası kişiler için de konservatif tedavi uygulanır. Hastaların yaşına ya da kronik hastalıklarına göre tedavi yöntemi seçilir.
Restoratif Diş Tedavisi Kimler İçin Uygulanır?
Çevremizdeki pek çok insan gülüşünün etkileyici ve hoş olmasını ister. Bu yüzden de estetik duyarlılığa sahip olan kişilerin restoratif diş tedavisi yapılır. Çene yapısı deformite olmuş kişilerin ya da geçirdiği kaza sonucunda yaralanmalar nedeni ile oluşan deformasyonlarda restoratif diş tedavisi uygulanır. Diş etinde sorun olan kişilerin ya da diş etlerinde kalıcı lekeler bulunan kişilerin de restoratif diş tedavisi görmesi gerekebilir.
Restoratif Diş Tedavisi Yapılırken Başka Dallardan Yararlanılır mı?
Restoratif diş tedavisi yapılırken tedavi sırasında edinilen bulgulara göre ortognatik cerrahi, ortodonti, plastik cerrahi, periodontal tedavi ve kozmetik diş hekimliği gibi diğer alanlardan da yararlanılabilir. Tedavisi yapılacak hastaya hangi tedavi yöntemi yapılacak ise o yöntem hakkında hasta bilgilendirilmeli ve hastanın onayı dahilinde tedaviye başlanmalıdır. Alanında uzman hekimler tarafından bu tedavi gerçekleştirilmelidir.