Diş beyazlatma işlemi dişlere zarar verir mi?

Diş beyazlatma işlemi dişlere zarar verir mi?

"Ne kadar fırçalasam da beyazlamıyor!" Bu soruyu sık sık kendinize soruyor musunuz ? Her bireyin Nasıl ki kendine özgü saç, göz rengi olduğu gibi diş rengi de vardır. Ancak mevcut diş renginizden memnun değilseniz, daha beyaz dişlere sahip olmak için diş beyazlatma tedavisi yaptırmalısınız.

Diş beyazlatma tedavisi zararlı mıdır?

İnternette diş beyazlatma ile ilgili bir çok materyal ve yöntem son zamanlarda yayınlanmaktadır. "İnternetteki diş beyazlatma yöntemleri zararlı mıdır? Diş beyazlatma materyalleri dişime zarar verir mi?" Sorusuyla pek çok hastamız bize danışmaktadır.

Örneğin; karbonat tozu ile diş beyazlatma, limon ile diş beyazlatma, sirke ile diş beyazlatma gibi yöntemler diş yapınıza zarar verecektir. Bu maddeler asiditeleri nedeniyle dişinizin minesine zarar verecek, aşırı hassasiyet ve çürüğe yatkınlığa neden olacaktır. Aynı zamanda aşındırırcı tozlar dişlerinizde çizilmelere yol açacak ve sağladığı beyazlık kısa sürede daha kötü bir renklenme ile geri dönebilecektir.

Sağlıklı bir diş beyazlatma tedavisi için doktorunuzun sizin diş yapınıza göre önerdiği diş beyazlatma tedavisini uygulayabilirsiniz.

Öncelikle diş hekiminiz tarafından renk ölçüm cihazıyla mevcut diş renginiz belirlenecek ve diş beyazlatma işleminden sonra hangi rengi elde edebilirsiniz bu saptanacaktır.Diş hekimi kontrolünde özel diş beyazlatıcıları ilaçlar ışını ile aktive edilerek dişleriniz beyazlatılacaktır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Elif Beycan Şen

Dt. Elif BEYCAN ŞEN, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2011-2016 yılları arasında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır.  Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları”, “GC Kompozit Lamina Teknikleri”, “Facial Aesthetics” , “Modern Ways of Restoration Materials”, “Botulinum Toxin Temel İleri Düzey”, “Uygulamalı Temel İmplantoloji”, “All on 4 Konsepti”, “Nobel Biocare Sempozyumu”, “Modern Ways of Implantology”, “İleri Cerrahi” kurs ve sertifika programlarını başarıyla tamamlamış olan Dt. Elif BEYCAN ŞEN, ''Estetik Diş Hekimliği” , “Gülüş Tasarımı”, “Laminate Veneer” ve “İmplantoloji” üzerine yoğun çalışmalar yapmaktadır. Diş hekimliği ilgi alanlarına yönelik; “Gülüş Tasarımında Porselen Lamina Uygulamaları ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Dt. Elif Beycan Şen
Dt. Elif Beycan Şen
Bursa - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube