Göz protezi ameliyatları

Göz protezi ameliyatları

Protez Göz

Evisserasyon ve Enükleasyon

​Gözün görme yeteceğini kaybetmesi, ağrılı ve görsel açıdan da kötü bir görünüme sahip olması gibi sebeplerle yada hastanın hayatını tehdit eden göztümörleri sebebi ile gözün alınması gerektiğinde, hastanın iyi bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacı ile yapılan ameliyatlardır. Hastanın görünümünü iyileştiren, sosyal hayata daha iyi adapte olmasını sağlayan bir ameliyattır. Bilinenin aksine protez hergün çıkarılmaz, kullanım zorluğu yoktur, belirli aralıklarla doktor muayenesi sırasında çıkarılıp yuvanın kontrol edilmesi ve protezin temizlenip tekrar takılması dışında özel bakım çoğunlukla gerektirmez. Protez göz ameliyatı uygun teknikle yapıldığında protez hareket eder, dışarıdan belli olmaz. 

​Protez Yuvası Sorunları

​Daha önce geçirilmiş protez göz ameliyatı sonrasında çeşitli sebeplerle oluşan yuvada darlık, çöküklük gibi sorunları düzeltmeyi amaçlayan tedavileri içerir. Kişinin kendi vücudundan aldığımız doğal dokularla yuvadaki darlık, çöküklük, protezin düşmesi gibi sorunlar düzeltilebilir.

Bu makale 29 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge

Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakultesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış olup Göz Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge mesleki çalışmalarına özel muayenehanesinde devam etmektedir.

 

Etiketler
Protez göz
Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge
Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube