Gözkapağı estetiği ve gözçevresi estetik uygulamalar

Gözkapağı estetiği ve gözçevresi estetik uygulamalar

Üst göz kapağında zamanla meydana gelen cildin esnekliğini kaybetmesi, cilt sarkması, yağ doku fıtıklaşmaları ve gözkapağı düşüklüğü gibi sorunları ortadan kaldırmak amacı ile, kişinin doğal gözkapağı yapısını bozmadan daha genç gözkapağı kıvrımının daha belirgin olduğu bir görünüm elde etmek amacı ile yapılır. Çoğunlukla lokal anestezi altında yapılan, hastane yatışı gerektirmeyen bir ameliyattır. Ameliyat sonrası hastanın günlük aktivitelerini kısıtlaması gerekmez.

Alt Gözkapağı Estetiği

Gözaltı torbalanmaları, cilt sarkmaları, gözkapağı sarkmaları gibi problemlin sebep olduğu kozmetik problemler sebebi ile yapılır. Cilde kesi yapılarak yada cilde kesi yapmadan gözkapağı içinden yapılabilir. Daha genç, tek sorun gözaltı torbalanması olan hastalarda cilde kesi yapmadan (transkonjonktival) yöntem son derece iyi sonuçlar verirken, daha ileri yaştaki hastalarda ciltteki ve kapaktaki sarkıklıkların da düzeltilebilmesi için cilt yolu ile ameliyat yöntemi uygun olmaktadır. Ameliyatta hastanın durumuna göre lokal yada genel anestezi tercih edilebilir. 

Ameliyatsız Badem Göz Estetiği, Kaş Kaldırma ve Yüz Askılama

Bu amaçla üretilen ince kanüller içerisine yerleştirilmiş özel iplerle, muayenehane koşullarında uygulanan, kalıcılığı kullanılan ürüne göre 1-3 yıl arasında değişen uygulamalardır. Kişinin günlük hayatına ara vermesi gerekmez, günübirlik bir işlemdir.

Botulinum Toksin (Botox)

Gözçevresi, kaş arası ve alındaki kırışıklıkları ortadan kaldırmak için klinik şartlarında uygulanan bir yöntemdir. Etkinliği ortalama 3-6 aydır. Uygulamadan sonra hasta günlük hayatına dönebilir. 

Dolgu Uygulamaları

Alt gözkapağında gözyaşı oluğu denilen bölgede oluşan çöküklük ve morluğu ortadan kaldırmak için yapılan ve daha çok ışık dolgusu olarak bilinen dolgu, gözçevresi dolgu uygulamalarının başında gelir. Bazen gözaltı oluğu denilen çukurluğun sebebi, ortayız dediğimiz gözçevresini destekleyen yanak yağ yastıklarının küçülmesidir. Bu durumda ortayız ve gözaltı birlikte ele alınır ve daha genç bir ortayız, gözaltı geçişi sağlanmış olur.

Üst gözkapağında özellikle ileri yaşlarda yağ doku azalması sonucu yada geçirilmiş üst gözkapağı estetiği sırasında gerekenden fazla yağ doku çıkarılması sonucu meydana gelen çöküklükler için de dolgu uygulamaları yapılabilmektedir.  

Kaş arasında meydana gelen ve Botoks ile tam olarak düzelmeyen çöküklükler, alında, kaz ayakları denilen gözçevresindeki derin kırışıklıklar da yine dolgu uygulamaları ile düzeltilebilen sorunlardır.

Mezoterapi

Cildin içerisine, cildin sağlığı ve yenilenmesi için gerekli hyalüronik asit ve çeşitli vitaminlerin ince iğneler yardımı ile verilmesi işlemidir. Kişinin gereksinimine göre kullanılan mezoterapi ürünleri çok değişkenlik göstermektedir. Cildin nemini kazanması, ince çizgilerin düzelmesi, özellikle gözaltındaki koyu halkaların düzelmesi en önemli faydalarıdır. Klinik koşullarında yapılan ve kişinin işlemden birkaç saat  sonrasında günlük hayatına dönebileceği bir işlemdir.

Bu makale 29 Ocak 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge

Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakultesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapmış olup Göz Hastalıkları Uzmanı olmuştur.

Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge mesleki çalışmalarına özel muayenehanesinde devam etmektedir.

 

Etiketler
Botoks uygulaması
Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge
Op. Dr. Ayşe Dolar Bilge
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube