Glutensiz diyet zayıflatır mı?

Glutensiz diyet zayıflatır mı?

Gluten son yıllarda fazlaca dikkat çeken bir konu oldu. Ben de ''Gluten'' hakkında sizinle birkaç bilgi paylaşmak istedim. 
Buğday, çavdar, arpa ve bazı yulaf çeşitlerinde bulunur.
Besinlere sonradan eklenmez içerisinde doğal olarak bulunur.
Bir çeşit bitkisel proteindir.
Glutenli besinleri hayatınızdan çıkarınca aslında hamur işi, makarna, paketli ürünler gibi rafine karbonhidratı hayatınızdan çıkarıp yerine sebze tercih ettiğiniz için aldığınız günlük enerji azalıyor ve doğal olarak zayıflıyorsunuz.
Bütün tahıllarda bulunmaz örneğin Pirinç, mısır, karabuğday, kinoa ve bazı yulaflar.
Gluten ödem yapar düşüncesi yanlıştır. Protein alımı azaldığında da ödem artar.
Yani özetle çölyak hastası değilseniz "Gluten" sizin için yasaklanacak bir besin ögesi değildir.

Bu makale 18 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Kübra Badem Karakoyun

Diyetisyen Kübra Badem Karakoyun lise öğreniminin ardından Gazi Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nü 2018 yılında başarı ile tamamlayarak "diyetisyen" unvanını almıştır.  Eğitim hayatı boyunca birçok staj programına katılmıştır. 2017 yılında Özel Hayat Hastanesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, 2018 yılında Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi ve Gazi Üniversitesi Mediko Yemekhanesi'nde stajlarını tamamlamıştır. Diyetisyen Kübra Badem Karakoyun mesleki çalışmalarına yüz yüze ve online olarak devam etmektedir. Instagram: @kbkdietician Sertifikalar - Kişisel Gelişim Zirvesi - Filizlenen Hayatlar - Hastalıklarda Güncel Nütrisyon Yaklaşımları Sempozyumu-1 - Sağlık Bilimleri Üniversitesi - 2. Ulusal Beslenme ve Diyetetik Öğrenci Kongresi - Erciyes Üniversitesi - Yeşil Sahne - Gazi Üniversitesi Genç Yeşilay ...

Etiketler
Gluten hastalığı
Dyt. Kübra Badem Karakoyun
Dyt. Kübra Badem Karakoyun
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube