Genital estetik ameliyatı hakkında her şey

Genital estetik ameliyatı hakkında her şey

Genital estetik ameliyatı; kadın vajinasında belirli nedenlerden oluşmuş duruş ve fonksiyon bozukluklarının cerrahi işlemlerle onarılması işlemleridir. Doğum yapan kadınlara, ileri yaşta kadınlara ve bazı tipleri genç kızlarda da yapılabilen operasyonlardır.

Bu ameliyatların amacı kadına yeniden güven kazandırmak, sebep olabilecek diğer anatomik bozukluklarının önüne geçmek, cinsel problemlerini çözmek ve utanma duygusunu oertadan kaldırmaktır.

Genital estetik ameliyatı ile pek çok evlilik kurtulmuş, kadın yeniden özgüvenine ulaşmış ve fiziksel anlamda da sağlıklı  bir hayata ulaşabilmiştir. Bilindiği gibi bazı genital bozukluklar hem estetik olarak hem de fonksiyonel olarak kadın hayatını olumsuz etkilemekte ve sorunlar oluşturmaktadır.

Genital estetik ameliyatı

Vajinal daraltma- vajina düzeltme operasyonu:

Doğum sonrasında dikiş hatalarından kaynaklanabilecek durumlar, fazla doğum yapanlarda kesiklerin fazla olması, iri ve fazla sayıda bebek dünyaya getirirken vajinanın aşırı açılmasıyla vajina girişinin bozulması ve genişlemesi cinsel birleşmenin istenen şekilde oluşmasına izin vermemektedir. Vajende oluşan bu genişliğe bağlı olarak vajina tarafından penis kavranamayıp çiftlerde hissizlik yaşanabilmektedir. Yapılacak basit cerrahi işlemle vajina daraltılabilmekte ve eski haline getirilebilmektedir.

Genellikle vajen genişliğinin iki parmak girebilecek şekilde olması gerekir. Bu amaçla yapılan operasyon estetiği ve fonksiyonu bozulmuş vajinayı uygun operasyonla eski haline getirmektedir.

Genital estetik ameliyatı, bu sayede kadın yeni cinsel kimliği ile orgazm olmaya ve partnerini mutlu etmeye daha yakın olacaktır. Geçmişte etik bulunmayan bu konuların konuşulamaması sıkıntıların büyümesine neden olmuştur.

Fazla doğum, fazla cinsel münasebet ve aşırı uyaranlar bu bozukluğa neden olabilir.  Doğuştan da yapısal olarak vajina geniş olabilir. Yaklaşık 45 dakika-1 saat süren ve hastanede kalmayı gerektirmeyen genital estetik ameliyatı ile vajina eski haline getirilmekte ve kadın sorunlarından kurtarılmaktadır

Vajina darlığında estetik operasyon:

Çok fazla olmamakla beraber bazen doğuştan vajina darlığı mevcut olabilir ya da düzeltilme ameliyatlarında vajina fazla daraltılmış olabilir. Bu durum kadınların cinsel ilişki esnasında acı yaşamasına neden olabilir.

Vajen daraltmanın tam tersine işlemler uygulanıp, 30 dakika kadar kısa zamanda işlem son bulmaktadır. Bir buçuk ay sonra daha aktif bir cinsel yaşama geçilerek büyük rahatlık yaşanmaktadır

Sarkmış ve geniş dudaklar için yapılacak estetik operasyonları:

Genital estetik ameliyatı, Daha çok iç dudaklar için yapılan bir ameliyattır. Beklenmeyen şekilde iri iç dudaklar çamaşırın dışından dahi belli olacak boyuta olabilir. Kadın bu durumda kendisinden soğumakta ve cinsel ilişkiden adeta kaçmaktadır. Bu kimi zaman bekar bir genç kızın yaşayabileceği bir sıkıntıda olabilir.

Çünkü doğuştan olan bu durum yanında  ergenlik döneminde salgılanan hormonlar bu konuyu gündeme getirebilir. Bekar kızlarda da genital estetik ameliyatı yapılabilir. Kızlık zarını etkilemeden dudaklardan fazla olan dokular çıkarılıp normal görünüm sağlanmaktadır.

Genital estetik ameliyatı, kadınların fazla cinsel birleşmeleri, aşırı alerjenlerle içli dışlı olmaları, sık enfeksiyon geçirme, mastürbasyonda fazla uyarımlar, kilo kaybı, oral seks, yaşa bağlı değişimler de dudaklarda kötü görüntüye neden olabilir. Böyle bir durumda yarım saat kırk dakika gibi kısa zaman diliminde cerrahi işlemle sıkıntı son bulmaktadır.

Genital estetik ameliyatı ne gibi faydalar sağlar?

Bu işlemlerden sonra cinsel haz artacak ve ilişki çok daha kaliteli hale gelecektir. Bugün pek çok boşanma sebebinin altında cinsel soğukluk ve cinsel problemler yer almaktadır.

Kadın için öz güven sorunu oluşturan bu durum her iki tarafı da etkilemekte ve çıkmaza sürüklemektedir. Yapılacak basit cerrahi işlemlerle cinsel hayat daha aktif olacak, çiftler daha mutlu olacaklardır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Fuat Demirci

Prof. Dr. Fuat Demirci lise öğreniminin ardından İstanbul Tıp Fakültesi’ni 1983 yılında başarı ile tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. 1986-1990 yılları arasında Zeynep Kamil Kadın Hastalıkları ve Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kadın hastalıkları ve doğum ihtisasını yapmıştır. 1990 yılında "Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı" olmuştur. Mart 1990-Aralık 1997 tarihlerinde Zeynep Kamil Kadın Hastalıkları ve Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dönüşümlü olarak doğumhane, yüksek riskli gebelikler tanı ve takip ünitesi ve jinekolojik cerrahi ve jinekolojik onkolojik cerrahi ünitelerinde başasistan (uzman) olarak çalışmıştır. Aralık 1997’de İzzet Baysal Üniversitesi Düzce Tıp Fakültesi'nde yardımcı doçent olarak öğretim üyeliğine başlamıştır. Kasım 2000’de doçent, Mart 2006’da profesör olmuştur. İstanbul Üniversitesi İstanbu ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Prof. Dr. Fuat Demirci
Prof. Dr. Fuat Demirci
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube