Gençlik aşısı ile zamana meydan okuyun

Gençlik aşısı ile zamana meydan okuyun

Gençlik Aşısı Nedir?

Gençlik aşısı 2 formüllü hyalüronik asittir. Hem volüm içeren çapraz bağlı hyalüronik asit, hem de cilde su ve nem veren saf hyalüronik asit içerir. İçeriğinde protein ve nükleik asit içermediği için, diğer dolgulardan farklı olarak organik bir üründür. Sık tercih edime sebebi de budur!

Gençlik Aşısı Kaç Yaşından İtibaren Uygulanabilir?

Yirmili yaşlardan sonra Hyalüronik asit azalmaya başlar, 35 yaşından sonra bu azalma hızlanır. Hyalüronik asitin azalması, ciltte volüm ve hidrasyon desteği gerektirir.

Gençlik Aşısını Yüz Bölgesinin Hangi Bölgelerinde Tercih Ediyoruz?

Belirli bir yaştan sonra, kollejenin ve hyalüronik asitin azalmasıyla, yüzde volüm kaybı ve aşağıya doğru sarkma başlar. Yüzün yukarıya yapılandırılmasını sağlayan elmacık kemikleri etrafında volüm kaybı ve göz altından aşağıya doğru torbalanma oluşur. Bu da, yüzü aşağıya sarkıtır.

Bu bölgelerdeki hacim kaybı, yüzü aşağıya sarkıtır ve yüz ifadesini asık ve yorgun gösterir! Bu hasta grubunda, gençlik aşısının bioexpander formunu kullanıyoruz.

Gençlik Aşısının Etkisi Nasıldır?

Cildin içine bol su çekerek, cilt hacmini arttırır, yüzü yukarıya doğru yapılandırır. Gençlik aşısı uygulandığı bölgede, bir çeşit sünger görevi görür. 3 adet gençlik aşısı, tek bir kutu içinde yer almakta ve tek seansta üst yanak bölgesine uygulanmaktadır.

Kalıcılık Süresi Ne Kadardır?

Gençlik aşısı formunun; hacim etkisi 6-8 ay, ciltte parlaklık, hidrasyon, elastikiyeti arttırma desteği; 12 ay sürer.

Gençlik Aşısının Göz Çevresi Formu Nedir?

Botoks istemeyen ve göz çevresi ince kırışıklıkları olanlarda, bu aşının ACP formunu kullanılıyoruz. ACP ;ince kırışıklıkların içine su çekerek kırışıklıkları açıyor. Göz çevresi botoks uygulamasından 15 gün sonra göz altında kalan ince karışıklıklara da sıkça uygulanıyor. Tekrarı 6 ayda bir yapılabilir.

Gençlik Aşısı Yaptırdıktan Sonra Yüzüm Nasıl Görünür?

Gençlik aşısı formunda yani; organik dolgu içeren formda, %20 hastada uygulama bölgelerinde morluklar olabilir fakat 5-7 günde geçer. Yüzde 80 hastada bu etki olmaz. IAL ve ACP formunda küçük mercimek büyüklüğüne ilaç damlaları olur. İlacın uygulama şekli bu şekildedir. Bu damlalar gün içinde kişiye göre değişmekle birlikte geçer. Çok nadir olmakla birlikte, cildi aşırı nemsiz olanlarda, ertesi günü geçer.

Gençlik Aşısının Etkisi Ne Zaman Ortaya Çıkar?

Gençlik aşısı formunun etkisi, özellikle hacim ve yüzün yukarıya doğru yapılanması hemen ortaya çıkar. Parlaklık ve canlılık 7 gün içinde başlar ve aylar içinde artarak devam eder. Günde 2 litre su çıkıldığı taktirde etki daha uzun sürecektir. ACP’ nin de kırışıklıkları açıcı etkisi; hemen ortaya çıkar. IAL ise, 24 saat içinde etki başlar, gözle görünür etki, 15 gün içinde ortaya çıkar.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Müge Sevindik

Op. Dr. Müge SEVİNDİK, 1985 yılında Isparta'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2009 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2009 - 2016 yılları arasında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamlamış ve Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık tezini "Sıçanlarda Mikroakım Stimülasyonu ve Sinir Büyüme Faktörü ile doku rejenerasyonunun Gösterilmesi" üzerine yaptı. Aynı konulu çalışma 2017 yılında EURAPS (Europian Association of Plastic Surgeons) İtalya-Pisa kentinde sunuldu. Uzmanlık eğitimi sonrası devlet hizmeti görevlendirmesi ile Yalova Devlet Hastanesi'nde Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi kliniğinde 2016-2018 yılları arasında çalıştı. Op. Dr. Müge SEVİNDİK, yurtiçi ve ...

Etiketler
Somon dna
Op. Dr. Müge Sevindik
Op. Dr. Müge Sevindik
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube