Doktorsitesi.com

Burun estetiği (Rinoplasti) ameliyatı, öncesi ve sonrası

Op. Dr. Tuğrul Kihtir
Op. Dr. Tuğrul Kihtir
2 Aralık 2014772 görüntülenme
Randevu Al
Burun estetiği (Rinoplasti) ameliyatı, öncesi ve sonrası

Burunun genellikle küçültülüp yükseltilerek yeniden şekillendirilmesidir. Girişimin amacı, burnun şekline ve arzulanan sonuca göre değişebilir; burun kemeri alçaltılabilir ya da yükseltilebilir, geniş burun delikleri daraltılabilir, burun ucu inceltilebilir ve yükseltilebilir.

Teknik olarak girişimin türüne ve hastanın isteğine bağlı olarak, kapalı ve açık yöntemlerle uygulanabilir. Yine bu girişim sırasında, burundan soluma güçlüğü olan hastalarda septoplasti ve turbinate küçültülmesi gibi hava alımını arttıran girişimler de gerçekleştirilebilir.

Ameliyat süresi 1-2 saattir ve genel anestezi veya damar içi sakinleştirici etkisi altında uygulanabilir. Hastanede kalmak gerekmez. işe dönüş 1-2 haftada, ağır egzersizlere başlama 2-3 içinde gerçekleşir ve burnu 8 hafta süreyle travma ve güneş yanıklarından korumak gerekir. Burnun son görünümünü alması 1 yıl sürebilir.

Başlıca riskleri enfeksiyon, kanama, başağrısı, geçici şişlikler, hoşnutsuzluk, ve başka ameliyat (revizyon) gerekebilecek yapısal bozukluk ve düzensizliklerdir.

Etiketler

Burun estetiği nedirBurun estetiği kaç saat sürerBurun estetiği (rinoplasti ) nasıl yapılırBurun estetiği (rinoplasti ) kimlere yapılırBurun estetiği (rinoplasti ) riskleri nelerdirBurun estetiği sonrası ne kadar zamanda iyileşir

Yazar Hakkında

Op. Dr. Tuğrul Kihtir

Op. Dr. Tuğrul Kihtir

Op.Dr. Tuğrul KİHTİR, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Messina University'de tamamlayarak Plastik Rekonstrüklif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Kendisi ayrıca Stockholm Karolinska Institute, New York Medical College Lincoln Medical Center ve Cleveland Case Western University Hospitals'da eğitim almıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.