Fraksiyonel lazer nedir?

Fraksiyonel Lazer Nedir?

Fraksiyonel lazer nedir?

Yeni nesil cilt yenileme uygulamalarından biri olan Fraksiyonel lazer, hücreleri daha fazla kolajen ve epitel üretimine teşvik etmesi ile bilinmektedir. Fraksiyonel co2 lazerin deride ve deri altında yarattığı kontrollü hasar sonucu meydana gelen dokudaki iyileşme süreci yeni kollajen ve elastik üretimini tetikleyerek derinin daha sıkı, canlı ve kırışıksız olmasını sağlar.

Fraksiyonel Lazer Etkili Olur mu?

Fraksiyonel lazer, özellikle dolgu ya da enjeksiyon gibi yöntemleri kullanmak istemeyenler için harika bir alternatif niteliğindedir. En iyi cilt gençleştirme yöntemleri arasında yer alan Fraksiyonel lazerin iki farklı çeşidi vardır. Bunlar Erbiyum ve karbondioksit lazerlerdir. Karbondioksit temelli fraksiyonel lazer vücuttaki izleri ve kırşılıklıkları etkin bir şekilde azaltması hem de hızlı bir iyileşme süreci sunması ile daha çok tercih edilmektedir.

Fraksiyonel Lazer ile Sivilce İzlerinden Kurtulmak

Sivilce izleri, günümüzün en büyük cilt problemlerinden bir tanesidir. Sivilce problemi ile boğuşan insanlar, tam sivilcelerden kurtulmuşken bir anda sivilce izleri ile uğraşmak zorunda kalabiliyor. Bu gibi durumlarda da devreye fraksiyonel lazer giriyor. Fraksiyonel lazer ile sivilce izlerinden kurtulmak artık çok kolay!

Özellikle çukurlu olan sivilce izlerinin geçmesi daha uzun bir süreci kapsamaktadır. Sivilce izlerinin yer aldığı bölgeye uygulanan fraksiyonel lazer, bölgenin kendini kısa sürede yenilemesine ve izlerden kurtulmanıza olanak sağlar. Yani fraksiyonel lazer ile izlerden çok kısa bir sürede kurtulmak mümkündür. Ayrıca Fraksiyonel lazer, sadece sivilce izlerini gidermekle kalmaz, komple cildi canlandırmış olur.

Fraksiyonel Lazer Acıtır mı?

Fraksiyonel lazer işlemi sırasında kişi, herhangi bir ağrı ya da acı hissine kapılmamaktadır. Eğer cildiniz çok hassas ise ya da korkuyorsanız, ilgili bölgeye çeşitli kremler uygulanır ve bölge uyuşturulur. Yani her halükarda işlem süreci boyunca hiçbir acı ya da ağrı hissetmezsiniz.

Bu makale 31 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Muhammed Aksoy

Uzm. Dr. Muhammed Aksoy , Hacettepe Tıp Fakültesi İngilizce bölümünden 2003 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Çapa Tıp Fakültesinden 2009 yılında Dermatoloji uzmanlığımı tamamlamıştır. 2021 yılına kadar Devlet ve özel hastanelerde dermatoloji uzmanı olarak görev almıştır. 2021 yılında Shinest Estetik Kliniğini kurmuştur. Antiaging, leke tedavisi, cilt hastalıkları tedavileri, dolgu, botoks, ip askı, lazer uygulamaları, HIFU, PRP-Mezoterapi, Altın iğne üzerine çalışmalara devam etmektedir. Hala gelişmekte olan dermokozmetik uygulamaları ve tedavileri literatür, mesleki eğitimler, kongreler ışığında yakından takip ederek verilen hizmeti en üst düzeyde sunmaya devam ediyor.

Etiketler
Fraksiyonel radyofrekans uygulaması
Uzm. Dr. Muhammed Aksoy
Uzm. Dr. Muhammed Aksoy
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube