Yüz mezoterapisi hakkında

Yüz mezoterapisi hakkında

Yüz mezoterapisi, yaş almaya ve zamanın etkilerine karşı, cildin vitamin, protein ve mineraller açısından zenginleştirilerek, esnekliğinin ve canlılığının arttırılması işlemidir. Cildimiz, zamanla ve yaşamın getirdiği etkilerle matlaşır, cansızlaşır. Eski elastikiyetini kaybeden cildin, genç forma kavuşması için, dışarıdan takviye edilmesi gerekir.

Cilt altına minik enjeksiyonlar şeklinde verilen amino asitler, vitamin ve mineraller, cildin gereksinimi olan parlaklığı kazandırarak, cildinizi gençleştirir. Elastikiyetini, esnekliğini geri kazanan cilt çok daha parlak, canlı ve genç görünür. Müthiş bir cilt bakımı etkisi yaratır. Ameliyatsız cilt uygulamaları kategorisindeki mezoterapi uygulaması, bıçak altına yatmadan cilt estetiğinize destek olan bir tedavi şeklidir.

Yüz mezoterapisi uygulamasında kullanılan maddeler nelerdir?

Hyaluronik asit

Bakır DMAE (Dimethyl Amino Ethanol)

Hyaluronik asit

Lidocaine Magnezyum

Selenyum Silica

Vitamin A

Vitamin B1, B2, B3, B5, B6

Vitamin C

Çinko

Amino asitler (Proteinler)

Nükleik asitler

Alfa lipoik asit

Glutatyon gibi maddeler, beher miktarlarda ve uygun ölçülerde karıştırılarak cilt altına uygulanır.

Özellikle sigara içen kişilerde gelişen cilt bozulmaları ve renk değişimi yüz mezoterapisi ile geri döndürülür. Diğer tedavilerle kombine edilerek leke tedavisi, akne tedavisi ve benzeri cilt estetiği uygulamaları ile kombine edilebilir.

Cilt estetiği kombine uygulamalarda çok daha etkili ve net sonuçlar alınır. PRP, lazer uygulamaları, peeling ve benzeri tedavi edici uygulamalara ek olarak, dermatolog hekiminizin tavsiyelerine kulak vermenizi öneririz.

Yüz mezoterapisinin yan etki oluşturma riski çok düşüktür. Yine de mezoterapi gibi uygulamaların hastane ortamında yapılması çok daha uygun olur. Olası komplikasyonların bir uzman hekim tarafından bertaraf edilebileceğini unutmayın.

Yüz mezoterapisini, hamile annelere, emziren kişilere, mezoterapinin uygulanacağı alanda aktif cilt lezyonu ya da hastalığı olan kişilerde kullanımını önermiyoruz. Bunun dışında yüz mezoterapisi son derece güvenle uygulanabilir.

İğne çekincesi olan kişilerin korkmasını gerektiren bir durum yoktur. Zira çok acılı bir uygulama değildir. Yine de uygulama rahatlığını sağlaması açısından uygulama öncesi lokal anestezik merhem uygulanabilir.

Yüz mezoterapisi sadece kadınlara yönelik bir uygulama değildir. Erkek hastaların da zamana bağlı cilt yaşlanmalarının yüz mezoterapisi ile giderilmesi mümkündür. Gün geçtikçe daha yoğun bir şekilde erkek hastalarımız da estetik uygulamalar için kliniğimize başvurmaktadırlar. Mezoterapi uygulaması sadece cilt estetiğiniz, cilt bakımınız ve güzelliğiniz için değil, cilt sağlığınız için de önemlidir.

Unutmayın tüm uygulamaları mutlaka cilt doktoru, cilt hekiminizin kontrolünde yaptırmalısınız.

Bu makale 9 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Kadriye Akar

Uzm. Dr. Kadriye Akar,  lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1997 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak 2006 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 2006-2007 yılları arasında Kilis Devlet Hastanesi'nde, 2007-2009 yılları arasında Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 2009-2012 yılları arasında Özel Konya Medline Hastanesi'nde, 2012-2014 yılları arasında Özel Konya Akademi Hastanesi'nde, 2014-2015 yılları arasında Bursa Özel Büyükşehir Belediye Hastanesi'nde, 2015-2016 yılları arasında Esteworld Bahçelievler Kliniği'nde, 2016-2018 yılları arasında Özel Avrupa Şafak Hastanesi'nde daha sonra Özel Yalova Hastanesi'nde çalışmalarını sürdürm ...

Etiketler
Yüz mezoterapisi
Uzm. Dr. Kadriye Akar
Uzm. Dr. Kadriye Akar
Konya - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube