Botoks

Botoks hakkında bilgi

Botoks

Botoks nedir:,

Botoks, bir bakteriden elde edilen saflaştırılmış bir protein.

Botok nasıl etkisini gösterir?

Uygulandığı kasların kasılmasını sağlayan sinir uçlarından kasılmayı sağlaya madenin salınımını engelleyerek etki göstermektedir.

Botoks hangi durumlarda uygulanır?

Botoks tedavisinin çıkış notası nörolojik kas hastalıklarını tedavi etmek ancak zamanla yüz bölgesine uygulanan botoksun yüzde kırışıklık azaltma etkisi fark edildikten sonra gençleştirmede sık kullanılmaya başlandı.

Yüzdeki kırışıklıkların giderilmesi, diş eti gülüşü, diş sıkma kaş kaldırma gibi durumlar için uygulanmaktadır.

Ne kadar sıklıkla uygulanmalı?

İşlemden sonra ortalama 4 ile 6 ay etkinliği süren botoks uygulaması bu sıklıkla tekrarlanması önerilir.

 

 

Bu makale 31 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Muhammed Aksoy

Uzm. Dr. Muhammed Aksoy , Hacettepe Tıp Fakültesi İngilizce bölümünden 2003 yılında mezun olduktan sonra İstanbul Çapa Tıp Fakültesinden 2009 yılında Dermatoloji uzmanlığımı tamamlamıştır. 2021 yılına kadar Devlet ve özel hastanelerde dermatoloji uzmanı olarak görev almıştır. 2021 yılında Shinest Estetik Kliniğini kurmuştur. Antiaging, leke tedavisi, cilt hastalıkları tedavileri, dolgu, botoks, ip askı, lazer uygulamaları, HIFU, PRP-Mezoterapi, Altın iğne üzerine çalışmalara devam etmektedir. Hala gelişmekte olan dermokozmetik uygulamaları ve tedavileri literatür, mesleki eğitimler, kongreler ışığında yakından takip ederek verilen hizmeti en üst düzeyde sunmaya devam ediyor.

Etiketler
Botoks
Uzm. Dr. Muhammed Aksoy
Uzm. Dr. Muhammed Aksoy
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube