Burun dolgusu

Burun dolgusu

Yüz bölgesi, insan vücudunun en önemli bölümlerindendir. Bu bölgedeki istenmeyen görüntülerin, deformitelerin düzeltilmesi güzel ve estetik görünüm oluşturulabilmesi amacıyla yapılan kozmetik uygulamaların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Medikal estetikte yüzün çeşitli kısımlarında kullanılan dolgu uygulamalarının kullanım alanlarından biri de burun dolgusudur.  

Çeşitli durumlarda kullanılan burun dolgusunun, burnu küçültme gibi bir işlevi yoktur. Burun sırtının düzleştirilmesinde, burun eğriliklerinin giderilmesinde, burun ucunun kaldırılmasında, burun alın ilişkisinin düzeltilmesinde, burun dudak asimetrisinin sağlanması gibi durumlarda bu yöntem kullanılmaktadır.

Klinik ortamda, ortalama 15-20 dakikada ameliyata gerek kalmadan, hyalüronik asit içerikli dolgu malzemeleriyle yapılan burun estetiği, doğru eğitimle, doğru seçilmiş dolgu materyali ve estetik bir bakış açısı ile burundaki kusurları ortadan kaldırmak amacı ile uygulanmaktadır. Yurt dışında da uygulanmakta olan bu yöntem, ekonomik olmasının yanı sıra son derece hızlı ve tatmin edici sonuçlar vermektedir. İşlemden sonra 1-2 gün hafif bir şişlik belirse de, 2-4 gün içerisinde istenilen görünüme kavuşulmaktadır.

Ameliyatsız burun dolgusu işleminin önemli avantajlarından birisi de; travmalardan veya estetik burun operasyonlarından sonra ortaya çıkan deformitelerin çok çabuk bir şekilde düzeltilmesinin sağlanmasıdır. Ameliyat endişesiyle bekleyen hastalar, burun dolgusu uygulaması ile ameliyat stresinden neştersiz, kansız bir şekilde kurtarılmaktadır.

Uygulama sonrasında; kısa sürede geçen lokal şişlik, morluk görülebilmektedir. Bu metodun en iyi yanlarından birisi de, öncesinde deneme şansının bulunmasıdır. Beğenilmediği takdirde bu dolgu maddesini 2-3 gün içerisinde eritebilen güvenilir maddeler de mevcuttur. Ancak şimdiye kadar burnundan memnun olmayan ve dolgusunu eritmek isteyen bir hasta profili ile karşılaşmadık.

Uygulamanın etkisi yaklaşık 1 sene kadar sürebilmekte ve bu sürenin sonunda da dolgu maddesi tamamen bitmediğinden biraz ilaveyle, eksiklik giderilebilmektedir. Öte yandan burun hareketsiz bir bölge olduğu için, etkinin daha uzun süre devam ettiği, bazı kişilerde de etkinin 2-3 yıla kadar uzayabildiği gözlemlenmiştir.

Dolgu ile burun estetiği işleminde kullanılan yöntemlerden birisi de, Aqualift (Aquafilling) uygulamasıdır. Uygulama prosedürü aynı olan bu işlemde, fark sadece dolgunun kalıcılığındadır. Bu maddenin kalıcılık süresi, 5-8 yıl arasında değişmektedir. Benim önerim; genelde ilk kez dolgu uygulaması yaptıracak olan hastalar, geçici dolgu uygulaması yöntemine başvurmalıdırlar. Hastanın görüntüyü beğenmesiyle birlikte; kalıcı dolgu kullanılarak, hasta uzun bir süre istediği görüntüye kavuşturulur.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu

Uzm.Dr Akif MEHMETOĞLU, 1983 yılında Azerbaycan'da doğmuştur. 1997-2001 yılları arasında Bursa Işıklar Askeri Lisesi'nde, 2001-2005 yılları arasında Kara Harp Okulunu tamamladıktan sonra. 2005-2006 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İngilizce Hazırlık bölümünde 1 yıl eğitim almıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesindeki Lisans eğitimini, 2006-2012 yılları arasında tamamlayıp tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 2012 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ‘Deri ve Zührevi Hastalıklar’ alanında başladığı “Psoriasis Hastalarının Biyolojik Tedavide Kalım Süresi” Tezi ile 2016 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 2014 yılında Bakü’de düzenlenen Dermatoonkoloji toplantısında; “Merkel Hücreli Karsinom ve Bazal Hücreli Karsinomun Bir Arada Görüldüğü Bir Olgu” ve “Generalize Püstüler Psoriasisli 3 Çocuk Olguda Adalim ...

Etiketler
Burun düzeltme
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu
Uzm. Dr. Akif Mehmetoğlu
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube