Excimer laser ile ilgili soru - cevap

Excimer laser ile ilgili soru - cevap


Excimer lazer Ameliyatı Acıtır mı?

Korkmayın! Lazer göz ameliyatı canınızı hiç acıtmayacak! Lazer göz ameliyatı tamamen ağrısızdır. Tüm hastalara ameliyattan yaklaşık 15 dakika önce anestezik göz damlası verilir.

Lazer göz ameliyatı kimlere yapılmaz?

Sjogren sendromu, romatoid artrit, lupus gibi romatizmal hastalıkları olanlar ve kuru göz sendromu olanlar. Hamile ya da emziren kadınlar. Gözlük derecelerinde ilerleme olanlar lazer göz tedavisi için uygun aday değillerdir. Keratokonus, katarakt, glokom ile bazı retina ve göz siniri hastalıkları bulunanlar lazer ile gözlükten kurtulma tedavileri için uygun aday değillerdir.

Excimer lazer nasıl yapılır?

Lasik yöntemi en sık uygulanan yöntemdir. Bu yöntemde Korneanın üst yüzeyinde ince bir tabaka kesilir, kapak şeklinde kaldırılır ve altta kalan kornea yüzeyine Excimer lazer uygulanarak gözdeki kırma kusuru (Miyop,Hipermetrop, Astigmat) düzeltilir. Bu yöntem damla anestezisi ile yapılır ve ağrılı değildir.

2 kez lazer göz ameliyatı olur mu?

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr.Zafer Söyük bilgilendiriyor: “Lazer ameliyatı 2.kez yapılabilmektedir ancak, günümüz teknolojisi ile lazer ameliyat sonrası gözde numara kalma oranı oldukça düşüktür. 

Bu makale 25 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Zafer Söyük

1980 Doğumlu Uzman Doktor Zafer Söyük ilk, orta ve lise öğrenimini Ağrı Tutak ilçesinde 1997 yılında başarıyla tamamlamış, aynı yıl girdiği Üniversite sınavları sonucunda İzmir 9 Eylül Üniversitesi İngilizce Tıp bölümünü kazanmıştır. 2004 yılında aynı üniversiteden mezun olmuş 2004 yılında Ağrı Tutak Devlet Hastanesi’ nde Tıp Doktoru olarak göreve başlamıştır. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavını kazanarak 2005-2011 yılları arasında İstanbul Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde Göz Hastalıkları ve Cerrahisi ihtisasını yapmıştır. Travmatik Gözlerde Retina Cerrahisi üzerine hazırladığı uzmanlık tezi ile Uzman ve Operatör unvanını almıştır. 2011 – 2013 yılları arasında Iğdır Devlet Hastanesi’ nde görev almış, 2013 yılından beri Avrupa Göz Hastaneleri bünyesinde Uzman Göz Doktoru ve Cerrahı olarak başarılı çalışmalar yapan Zafer Söyük h ...

Etiketler
Excimer laser hakkında
Op. Dr. Zafer Söyük
Op. Dr. Zafer Söyük
İstanbul - Göz Hastalıkları
Facebook Twitter Instagram Youtube