Şeker hastası olanlar, görmede hiçbir şikayetlerinin oluşmasını beklemeden göz muayenesi olması gerekir.

Op. Dr. Zafer Söyük
Op. Dr. Zafer Söyük
23 Şubat 202191 görüntülenme
Randevu Al
Şeker hastası olanlar, görmede hiçbir şikayetlerinin oluşmasını beklemeden göz muayenesi olması gerekir.

Şeker hastası olanlar, görmede hiçbir şikayetlerinin oluşmasını beklemeden göz muayenesi olması gerekir. Diyabet hastasının kan şekerinin kontrolsüz seyretmesi,görme yeteneğinde de geri dönüşü olmayan hasarlar oluşturabiliyor.

SORU: Şeker hastalığı gözleri nasıl etkiliyor?

CEVAP: Şeker hastalığı, gözün ön ve arka yapılarının tamamını etkileyebiliyor. Bu etkilenme, numara değişikliğinden başlar, katarakt oluşumuna, gözün arkasında kanamalar ve tıkanıklıklar meydana gelmesine sebeb olabilir. Şekerin mutlaka dikkate alınması gerekir. Çünkü ilerleyen zamanlarda gözde kalıcı görme kayıplarına, körlüğe kadar giden süreçler meydana getirebilir.

SORU:-Şeker hastaları göz muayenesi için görme şikayetleri yaşamayı beklemeli mi?

CEVAP: Beklememelidir. Şeker hastalığı teşhisi konulduktan hemen sonra hastaların dahiliye doktorları tarafından bilgilendirilip muhakkak bir göz doktoru tarafından görülmesini gerekir.

SORU:-Düzenli takip mi öneriyormunuz?

CEVAP: Herhangi bir problemi olmasa dahi 6 ayda bir düzenli takip öneriyoruz.Dahiliye doktoru, göz doktoruna başvurmalarını bir kez söyler, ondan sonrası hastanın kendisine aittir.

SORU:-Şeker hastalarının göz muayenesi nasıl yapılıyor?

CEVAP: Damlalı muayene yapılıyor. Yani yapılan, bir gözlük muayenesi değil. Tabii ki beraberinde gözlük muayenesi yapılacaktır ama damlalı muayene bizim için çok önemli. Damlalı muayene için de hastalarımızdan istediğimiz bazı şartlar var. Örneğin araçla gelmesinler muayeneye. Bu önemli bir ayrıntı, çünkü damlalı muayeneden sonra birkaç saat araç kullanamazlar. Hastalarımız yalnız gelmemelerini öneriyoruz. İşlem yaklaşık 45 dakika sürer. Çünkü damlayı damlattıktan sonra bekleme süresi var. Özel bir muayene şekli değil ancak sonrasında araç kullanımında sıkıntı ve yakın okumada problem olabiliyor. Örneğin çalışan hastalarımız, sabahtan muayeneye geldiklerinde öğleden sonra birkaç saat çalışma güçlüğü çekebilirler. Bundan korkmasınlar, bu damlanın geçici etkisidir.

SORU:-Şeker kaçı geçtiğinde göz için bir tehdit oluşturur?

CEVAP: Şeker hastalığı tanısı konduktan sonra gözümüzün tehdit altında olduğu bilmek zorundayız.

Etiketler

Şeker hastalığıŞekerşeker nedirşeker hastalğı nedir

Yazar Hakkında

Op. Dr. Zafer Söyük

Op. Dr. Zafer Söyük

1980 Doğumlu Uzman Doktor Zafer Söyük ilk, orta ve lise öğrenimini Ağrı Tutak ilçesinde 1997 yılında başarıyla tamamlamış, aynı yıl girdiği Üniversite sınavları sonucunda İzmir 9 Eylül Üniversitesi İngilizce Tıp bölümünü kazanmıştır. 2004 yılında aynı üniversiteden mezun olmuş 2004 yılında Ağrı Tutak Devlet Hastanesi’ nde Tıp Doktoru olarak göreve başlamıştır. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavını kazanarak 2005-2011 yılları arasında İstanbul Beyoğlu Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde Göz Hastalıkları ve Cerrahisi ihtisasını yapmıştır. Travmatik Gözlerde Retina Cerrahisi üzerine hazırladığı uzmanlık tezi ile Uzman ve Operatör unvanını almıştır. 2011 – 2013 yılları arasında Iğdır Devlet Hastanesi’ nde görev almış, 2013 yılından beri Avrupa Göz Hastaneleri bünyesinde Uzman Göz Doktoru ve Cerrahı olarak başarılı çalışmalar yapan Zafer Söyük halen aynı kurumun Esenyurt Hastanesi Başhekimi olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk sahibi Dr. Zafer Söyük TOD (Türk Oftalmoloji Derneği) ve TCOD (Türki Cumhuriyetler Derneği) üyesi olarak mesleki ve sosyal faaliyetler içerisinde topluma faydalı çalışmalarda yapmaktadır.
Uzman Göz Doktoru ve Cerrahı olarak Zafer Söyük aşağıdaki konularda uygulama ve çalışmalar yapmaktadır:
- Ön Segment Cerrahisi Ve Göz İçi Mercek Uygulamaları,
- Konjenital (Doğumsal) Ve Senil (Yaşa Bağlı) Katarakt Cerrahisi,
- Refraktif Göz Cerrahisi (Yüksek Miyop, Astigmat Ve Hipermetrop Hastalıklarında Excimer, İntralase Ve Fakikiol Uygulamaları)
- Prespiopi Ve Yüksek Hipermetrop Rahatsızlıklarında Multifokal Ve Trifokal Göz İçi Mercek Uygulamaları
- Glokom Tanı Lazer Ve Cerrahi Uygulama Ve Takibi
- Alt Ve Üst Kapak Operasyonları (Pitos, Göz Kapağı Fazlalığı, Göz Kapağı Düşüklüğü)
- Estetik Ve Tedavi Amaçlı Göz Çevresi Botoks Uygulamaları,
- Kornea Ve Konjuctivol Hastalıkları (Piteryum, Konjuctivol Kist (Et Büyümesi))
- Keratoplasti (Kornea Nakli)

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır