En düşük kalorili meyveler

En düşük kalorili meyveler

Güneşin kendisini daha çok göstermeye başladığı ilkbahar ve yaz mevsiminde içleri bol sulu meyveler de mutfaklarda yerlerini almaya başladı. Kadınların günde 3 porsiyon, erkeklerin ise 4 porsiyon meyve tüketmelerinde hiçbir sakınca yok. Vitamin, mineral ve posa açısından son derece zengin olan meyveleri enerji içeriklerine göre sıralayacak olursak en masum meyveler karşımıza şu sıra ile çıkıyor;

·         Çilek  (100g 37kkal)

Kocaman çilek kasesinin yanında gelen kocaman pudra şekeri size yabancı gelmemiş olmalı. Maalesef şekeri seven bir toplumuz. Kalorisi bu kadar düşük olan çileği şekerden ayırırsak çok masum bir meyve tabağı yemiş oluyoruz. 

·         Böğürtlen (100g 58kkal)

Müthiş rengi ile antioksidan içeriğinin yüksekliği ile benim en favori meyvelerimden birisi: böğürtlen. Bulursanız kaçırmadan yiyin derim.

·         Taze kayısı (100g 51 kkal)

Diyet yapanların bolca haşır neşir olduğu güzel mi güzel bir meyve daha:kayısı. Tazesi varken kurusu yenilmesin diyorum. Yazın mutfağınızdan eksik olmasın. Porsiyonunun sayısı 4 adet olan kayısı, kabızlık çekenlerin de şifası.

·         Kiraz (100g 70kkal)

Damar kalitenizi korumak istiyorsanız, hele bir de biraz ödeminiz varsa, üstüne bir de kanınızın biraz sulanmaya ihtiyacı varsa işte kiraz karşınızda. 1 çorba kasesi tam 1 porsiyon yapıyor.

·         Şeftali  ( 100g 38kkal)

Ben tüylüsünü sevmiyorum diyorsanız, nektarinler yani tüysüz şeftaliler yaz boyunca manavlarda. 1 porsiyonu 1 adet şeftali.

·         Karpuz (100g 26 kkal )

Bana göre yazın sultanı olan karpuz maalesef hak ettiği değeri görmüyor. Yanlış görmediniz! Karpuz diyetin yasaklısı değil. Aksine miktarına dikkat ederseniz en masum meyvelerden biri. 1 porsiyon için ise 250g karpuz kesmeniz gerekiyor.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dyt. Başak Kefeli

Uzman Diyetisyen Başak Kefeli Beslenme ve Diyet Uzmanı 1987 doğumludur. Bursa Milli Piyango Anadolu Lisesi mezunudur. 2010 yılında Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun olarak “Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen” unvanını almıştır. 2010 ve 2012 yılları arasında Ankara’da Formeo Beslenme Danışmanlığı’nda çalışmış ve 2012 yılında Bursa merkezli Burtom Sağlık Grubu’na, Diyet Polikliniği kurucusu olarak katılmıştır. 2018 yılında Okan Üniversitesi Sağlık Bilimler Enstitüsü’nden mezun olarak “Uzman Diyetisyen” unvanını almıştır. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Medipol Üniversitesi ve Acıbadem Üniversitesi gibi saygın üniversitelerden, Bariatrik Cerrahi, Kardiyoloji, Onkoloji, Gastroentoroloji, Fitoterapi, Diyabet alanlarında “Diyetisyenlik Sertifikaları” bulunmaktadır. 2023 yılından itibaren ise özel klinik ...

Etiketler
Kalorisi düşük meyveler
Uzm. Dyt. Başak Kefeli
Uzm. Dyt. Başak Kefeli
Bursa - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube