Elimizde sihirli değnek mi var ?

Elimizde sihirli değnek mi var ?

Merhaba okuyan herkese. Umarım gününüz güzel geçiyordur. Bugün farklı bir konuya değinmek istedim.  Psikologların yaşadığı bir durum. Sihirli değnek...

Danışanlarımdan ilk danışmada sıkça duyduğum istek şu:"Bir şeyler yapın da, bu olayım çözülsün".

Danışanlar yukarıda gördüğümüz gibi bazen olayı bizim çözeceğimizi düşünüyor. Maalesef ki olayları çözecek bir sihirli değneğimiz mevcut değil. Evet ben de isterdim tabi ki elimde böyle bir sihirli değnek olmasını ancak maalesef yok.

Siz güzel okur, danışan ve gelecekte terapi almayı düşünen herkese söylemem gereken şey aslında şu:

Terapi süreci beraber ilerleyerek devam eden bir süreçtir. Süreç ilerledikçe danışan kendini daha fazla tanır, psikolog ona ayna görevi görür. Böylelikle kendini tanımaya başlayan siz güzel danışanlar problemlerinizi daha iyi ve farklı açılardan görmeye; hayatınızda daha çok kendiniz olmaya başlar ve daha kaliteli bir hayata adım atarsınız.

Danışanlarım sonlandırma oturumuna doğru ilerlerken ne demek istediğimi daha iyi anlıyor ve bu kaliteli hayata geçmenin, o sihirli değnek olup çözüm üretmeden daha önemli olduğunu dile getiriyorlar.

Daha kaliteli bir hayata adım attığınız günleri hep birlikte görmek dileğiyle.

Sağlıcakla kalın.

Bu makale 29 Mayıs 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Büşra Ağlamaz

Uzm. Kl. Psk. Büşra Ağlamaz, Bernini Psikoloji’nin kurucusudur. Doğuş Üniversitesi (İngilizce) Psikoloji bölümünü üstün başarıyla tamamlayarak "Psikolog" unvanı almıştır. 2015 yılında Özel Hazal Kız Öğrenci Yurdu'nda İnsan Kaynakları Müdürü olarak 1 yıl boyunca çalışmış, 2017 yılında İntegratif Enstitü Psikolojik Danışmanlık Merkezi'nde çalışmaya başlamıştır. Bu sırada MMPI Test uygulayıcısı Sertifikası, Bilişsel Davranışçı Terapisi Uygulayıcı Sertifikası, Resim Yorumlama Teknikleri Sertifikası, Oyun Terapisi Sertifikası, Bilişsel Yaklaşımı Temel Alan Ergen Terapisi Uygulayıcı Sertifikası ve mesleki gelişim adına daha birçok sertifika almıştır. Türkiye'nin, Portekiz'in ve Bulgaristan'ın çeşitli bölgelerinde Vaka Sunumları, Sempozyumlar ve  Nörofelsefe Seminerleri vermiştir.Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde Milli Eğitim Bakanlığı ile iş bir ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Terapi
Uzm. Kl. Psk. Büşra Ağlamaz
Uzm. Kl. Psk. Büşra Ağlamaz
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube