Elektroterapi nedir?

Elektroterapi nedir?

Elektrik enerjisinin tıpta değişik yöntemlerle kullanılmasıdır.

Elektrik akımı, geçtiği her bir hücre ve doku üzerinde etki gösterir. Elde edilen yanıtın türü ve kapsamı, doku türüne ve onun elektrik akımına yanıt özelliklerine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Elektroterapi Ne İçin Kullanılır❔

⚡️Sinir veya kas uyarımı yoluyla kas kontraksiyonu yaratmak,
⚡️Ağrının tedavisinde duyu sinirlerini uyarmak,
⚡️İyileşme sürecini değiştirmek veya hızlandırmak amacıyla biyolojik dokularda elektriksel bir alan yaratmak,
⚡️İyileşme sürecine katkısı olduğu bilinen iyonların deri yoluyla iletilebilmesi için cilt yüzeyinde bir elektriksel alan yaratmak için kullanılır.

Elektriksel uyarıcı akımlar, tek başına temel tedavi modalitesi olarak kullanılmamalıdır. Diğer fizyoterapi ve rehabilitasyon yöntemleri ile birlikte kullanılması bu modalitenin etkinliğini en üst düzeye çıkaracaktır.

Bu makale 25 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Gurbet Kargın

Fzt. Gurbet Kargın, lise eğitimini Haydarpaşa Bülent Akarcalı Sağlık Meslek Lisesi'nde tamamladıktan sonra, İstanbul Gelişim Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünü başarıyla tamamlamıştır.  Bir dönem Pediatrik (Çocuk Sağlığı) Rehabilitasyon alanında çalışmıştır. Ayrıca Ortopedik Rehabilitasyon, Ampute Rehabilitasyonu, Nörolojik Rehabilitasyon, Sporcu Rehabilitasyonu, Kadın Sağlığı Rehabilitasyonu, Klinik Pilates, Manuel Terapi, IASTM Yumuşak Doku Mobilizasyonu, Kinezyolojik Bantlama alanlarında eğitimler almıştır.  Bir yandan da Klinik Pilates eğitmenliği yaparak hastalarının yıllarca süren inatçı ağrılarını ortadan kaldırıp, ağrısız bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmaktadır. Şu anda İstanbul Sultangazi'de bulunan Fizyocentral Sağlıklı Yaşam Merkezinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında hizmet vermektedir. ...

Etiketler
Fizyoterapist
Fzt. Gurbet Kargın
Fzt. Gurbet Kargın
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube