Hacamat terapisi

Hacamat terapisi

HACAMAT, deriden ufak ensizyonlardan vakum yolu ile kan alınmasıdır. Genellikle iki omuz arasından, sırttan, başın arka tarafından yahut vücudun herhangi bir yerinden özel kupa ile alınır.Her ayın hicri takvime göre 17,19,21. günleri yaptırılır. (Bu ay 22 Ağustos'tur.)

✓Hacamat bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır.

✓Tansiyon, Migren, bel fıtığı, psikolojik hastalıklar, depresyon, düşük yaşam enerjisi (Qi) eklem ve romatizma ağrıları için bir çok ilaçtan daha tesirli olup ilaçlar gibi hiç bir yan etkisi de yoktur.

✓Akciğer tarafından yeterince temizlenemeyen kan zamanla daha koyu hal alır, kılcal damarları tıkamaya neden olur. Hacamatla bu toksik maddeler arındırılarak organlar daha düzenli çalışmaya başlar.

✓Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıkların ve bunun gibi tüm hastalıkların tedavisinde yardımcı olur.

✓Unutkanlık ve dikkat eksikliği olanlar; okuduğunu zor anlayanlar için kafadan hacamat (Kupa terapisi – Cupping Therapy) çok faydalıdır. Hacamat ezber kuvvetini artırır.

✓Kan üretimi ile görevli organları uyarır.

✓Ağrıları giderir.

✓Göze canlılık verir, gözün görme kabiliyetini artırır. Başından hacamat olan bir insan bunu hemen fark eder. Çünkü hacamatın etkisi hemen zuhur eder.

✓Vücuda canlılık ve enerji verdiğinden dolayı cilt ve vücut daha genç görünür.

✓Değişik nedenlerden dolayı vücudun belli noktalarında biriken toksinler dışarı alındığında vücudun bio-elektrik enerji si ve aurası yoğunlaşır. Buda daha az uyku ve daha dinç yaşam demektir.

✓Daha hacamat yaptırmaya başlar başlamaz beyin ağrı kesici etkiye sahip endorfin salgılamaya başlar.

✓Depresyona maruz, psikolojik rahatsızlıkları olanlar, histeri, uykusuzluk, ankesiyete, ilaç bağımlılarını hacamatla başarıyla tedavi etmek mümkündür.

✓Yüksek kan basıncını düşürücü ve dolaşımı düzenleyici etkisi vardır. Deri üzerinde atıl durumda ki kan ve damarları çevresindeki pleksus lifleri uyarılmak sureti ile ve tıkanıklığa sebebiyet veren jöle kıvamındaki damarda dolaşmayan atıl maddelerin temizlenmesi ile dolaşımı düzenleyici etkisi vardır.

✓Hipofiz bezini uyarmak sureti ile yapılan hacamat görevi hormonların salgılamasını kontrol eden bu bezeyi daha etkin hale getirir. Aşırı kilo başta olmak üzere bir çok hormonlarla alakalı konularda çok tesirlidir.

TIBB-I NEBEVİ’DE HACAMAT
Hacamat, İslam dininde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in tavsiye ettiği bir sünnet olarak kabul görür. Çeşitli hadisler buna kaynak gösterilir:
• Ebu Kesbe el-Enmari anlatıyor: "Resulullah başından ve iki omuzu arasından hacamat oldu ve: "Kim bu kandan akıtırsa, herhangi bir hastalık için, bir başka ilaçla tedavi olmasa da zarar görmez!" buyururdu." 
• Hz. Muhammed’in bizzat kendisi Ebû Taybe adında bir hacamatcıya hacamat yaptırmış ve başından kan aldırıp ücretini ödemiş ve şöyle buyurmuştur: "Kan aldırma yollarının en güzeli hacamattır." 
• "Her kim ayın on yedi on dokuz ve yirmi birinci günlerinde kan aldırırsa kan hücumundan dolayı meydana gelen birçok hastalıklardan şifa bulur." 
• Mirac gecesinde yanından geçtiği bir melek grubunun Hz. Muhammed’e “Ümmetine hacamatı emret!” diye söylediğini Abdullah b. Abbâs rivayet etmektedir. 
• “Eğer sizin tedavi olduğunuz herhangi bir şeyde hayır varsa, o da hacamat yaptırmaktır.”

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Fzt. Ersin Sever

Fzt. Ersin SEVER, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Medipol Üniversitesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Fizyoterapist unvanı almıştır.

Üniversite eğitiminin yanı sıra Manuel Terapi alanında kendini geliştirmiş olan Fzt. Ersin SEVER, Tik ve Takıntı Terapileri, Genel Fizyoterapi, Manuel Terapi, Manupülasyon, Kuru İğneleme, Omuz Ağrısı, Migren, Fıtık, Felç, Boyun Fıtığı, Bel Fıtığı, Diz Ağrıları, Sırt Ağrıları, Sinir Sıkışmaları, Karpal Tünel Sendromu ve Dirsek Ağrıları konularında Şişli'de bulunan kendi özel terapi merkezinde başarılı tedaviler uygulamaktadır.

Etiketler
Hacamat tedavisi
Fzt. Ersin Sever
Fzt. Ersin Sever
İstanbul - Fizyoterapi
Facebook Twitter Instagram Youtube