Eklem sorunlarında proloterapi

Eklem sorunlarında proloterapi

 Proloterapi: Hipertonik dextroz, fenol, gliserin, düşük konsantrasyonlarda lidokain, cod liver oil gibi irritan ve proliferatif maddelerin ekleme, tendonlara, ligamentlere enjekte edilmesi esasına dayanır. 

 

 Hastaya uzun bir öykü ve muayene sürecinden sonra, tanı konulmaktadır ve sorunlu alana, proliferatif madde enjeksiyonları yapılmaktadır.

Hastalığın ağırlığına, kronikleşmesine, hastanın tamir mekanizmasının yeterliliğine bağlı olmakla birlikte, genellikle uygulamanın üçüncü haftasından sonra klinik düzelme ve semptomların kaybolduğu gözlenmektedir. 

Eklem aralığının daraldığı, diz protezi önerilen vakaların radyolojik takiplerinde kıkırdak dokusunun yeniden tamir olduğu ve eklem hareket açısının arttığı, radyolojik düzelme saptandığı bildirilmektedir.

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hasan Doğan

Op.Dr.Hasan Doğan,1962 yılında doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru ünvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Hastanesi'nde yapmış ve Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında Bilimsel Nöralterapi derneğinin ikinci başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği, IGNH(Almanyan Uluslararası Nöralterapi Cemiyeti)eğitmenliği,BNR(Bilimsel Nöralterapi Derneği)eğitmenliği gibi birçok kurumda görev yapmış olan Op.Dr.Hasan Doğan,mesleki çalışmalarına şu anda Proloterapi-Ozon Tedavisi-Nöralterapi-Homeopati-Antiaging Merkezi Denizli'de devam etmektedir.

Etiketler
Kuru iğne tedavisi nasıl yapılır
Op. Dr. Hasan Doğan
Op. Dr. Hasan Doğan
Denizli - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube