Düşünceler

Düşünceye aşırı bağlılık ve düşünceyi aşırı kullanmak, yaşadığımız ANLA bağlantımızı ve temasımızı koparır. Böylelikle etrafta olan bitenleri fark etmeden yaşarız.

Düşünceler

🤔Düşüncelerimiz üzüntülerimizin ve hayal kırıklıklarımızın arkasında yatan nedendir.
🫣Travmatik veya bizi olumsuz etkileyen olayları tekrar tekrar düşünerek yeniden yaşarız. 
😪Davranışlarımızın hangi yönde şekilleneceğini de düşüncelerimiz belirler. 
🌪️Kendimize, yaşadığımız çevremize ve geleceğimize dair olumsuz düşüncelerin zihnimizde devamlı dolaşmasına izin verirsek depresyona girme olasılığımız ve hayata karşı umutsuzluk dolu bakış açımız da hızlıca artacaktır. 
🫨Bu nedenle otomatik ve istemsiz olarak gerçeği yansıtmayan bu düşünceler davranışlarımızda etkileyerek kendimizi çıkmaz bir yolda kalmış gibi hissettirecektir. 
🤨Düşünceye aşırı bağlılık ve düşünceyi aşırı kullanmak, yaşadığımız ANLA bağlantımızı ve temasımızı koparır. 
🧐Böylelikle etrafta olan bitenleri fark etmeden yaşarız. 
🤓Fakat bu düşüncelere bir es verip çevremize anda kalarak baktığımızda zihnimizde dönen bu düşüncelerin doğru olmadığını görürüz.

Bu makale 7 Eylül 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Sarenur Pehlivan

Psikolog Sarenur Pehlivan çocuk, ergen ve yetişkin psikoterapileri uygulamaktadır. %100 burslu olarak Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümü yüksek şeref ile tamamlayarak “psikolog” unvanını almıştır.  Yüksek lisansını Ufuk Üniversitesi Gelişimsel ve Sosyal Psikoloji Odaklı Genel Psikoloji bölümünü burslu olarak tamamlamaktadır. Uluslararası geçerli Deneyimsel Oyun Terapisti, Bilişsel Davranışçı Psikoterapisti, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Geslad Ekolü ile Ergen Psikoterapisti, Ebeveyn Danışmanı ve Aile danışmanıdır. Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI), Çocuk Değerlendirme ve Dikkat Testleri, Yetişkin Değerlendirme ve Dikkat Testleri, Zeka Testler, WSC-R testlerini uygulamaktadır. Staj eğitimini İlişki Terapileri Enstitü’nde tamamlamıştır. Gönüllü olarak yapmış olduğu çalışmalarla birlikte e ...

Etiketler
Fazla düşünmek
Uzm. Psk. Sarenur Pehlivan
Uzm. Psk. Sarenur Pehlivan
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube