Dolgu dudak

Dolgu dudak

Dudaklar tarih boyunca kadınlarda güzelliğin simgesi olmuştur. Sosyal yaşam içerisinde dudakların belirginleştirilmesi, kozmetikler ile belirgin hale getirilmesi estetik ve feminen görünüm açısından oldukça önemlidir. Dudaklar bazen doğuştan ince yapılıdır, bazen de yaşlandıkça incelir ve dolgunluğunu kaybeder. Dudakları biçimlendirmek ve kalınlaştırmak için uygulanan dudak estetiği için iyi sonuç veren bir uygulama, hyalüronik asit içeren dolgu maddeleri uygulamalarıdır. Hyalüronik asit, vücut dokularında bulunan mevcut yapı taşlarından biridir. Vücutta zaten bulunan bir madde olduğu için, hyalüronik asit enjeksiyonları genellikle istenmeyen reaksiyonlara sebep olmaz.

Dudak dolgunlaştırma uygulaması ortalama 15-20 dakika sürer. Dolgu maddesi çok ince bir iğneyle veya kanul ile cildin içine enjekte edilir. Uygulama yapılmadan önce dudak bölgesine anestezik krem uygulanır. Kişi, uygulama sonrası günlük hayatına dönebilir. İlk kez uygulanıyorsa 2 hafta sonra tamamlayıcı bir uygulama daha gerekebilir. Kalıcılık süresi dolgunun konsantrasyonu ve kişinin cilt yapısına göre ortalama 12-18  aydır. Hyalüronik asitle yapılan dolgu işlemiyle ince dudak yapısı dolgunlaştırılır ve dudaklardaki asimetriler düzeltilebilir. Dudak kontürü yeniden belirlenebilir, hacmi artırılabilir, dudak köşeleri doldurularak şekillendirilir ve nemlenmesi sağlanır.

Dudak dolgu maddesi uygulaması bir enjeksiyon uygulamasıdır, bu yaklaşımla enjeksiyonlu işlemlerde görülebilen yan etkilerle karşılaşılabilir. Uygulama bölgesinde ödem, şişlik gibi etkiler ortaya çıkabilir. Bu etkiler kısa sürede ve ilave tedaviye gerek duyulmadan iyileşir.

Dudak dolgu maddesi uygulama sonrası kişi sosyal hayatına hemen dönebilir, bunun yanında bazı uyarıların dikkate alınması gereklidir. Uygulama sonrasında dudaklarda belirginleşme ve ödem oluşacaktır. Ödem ve şişlik 1-2 gün içerisinde gerileyerek dudaklar normal görünümüne kavuşurlar. Uygulama sonrası 24 saat çok sıcak ve soğuk sıvı alınmaması, dudaklara çok sıcak ve soğuk temasından kaçınılması gerekir.

Bu makale 29 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Dudak şekli
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube