Botox uygulaması işlemi ne kadar sürer?

Botox uygulaması işlemi ne kadar sürer?

Botox, cildinize genç bir görünüm vermek için yapılan, kırışık ve çizgilerinizden çok kısa sürede kurtulmanızı sağlayan bir uygulamadır. Cerrahi müdahale olmadan gençleşmenizi sağlar, çok hızlı ve etkin sonuç verir. Toksin uygulaması özellikle yaşla birlikte belirginleşen mimik çizgilerinin, kırışıklıkların giderilmesinde kullanılır ve zaman içinde etkisini büyüterek yüzdeki yaşlanmayı yavaşlatır.

Toksin uygulaması, etkisini uygulamadan 48 saat sonra göstermeye başlar. Son halini alması 10-15 günü bulur. Toksinin etkisi, ilk uygulamalarda 4 aya, tekrar eden uygulamalarda 6 aya kadar çıkabilir. Büyük yüz kaslarına sahip kişilerde (örneğin erkekler) ya da yüz kaslarını daha fazla kullanan kişilerde tedavinin daha sık tekrarlanması gerekebilir. Toksin enjeksiyonları 10 yılı aşkın süredir güvenle kullanılmakta olup FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından onaylanmıştır. Toksin uygulamasının yan etkisi son derece azdır. Uygulama sonrasında, hafif bir baş ağrısı ve morarma olabilir. Morluklar birkaç günde iyileşmekte ve makyajla kapatılabilmektedir.

Kişinin ihtiyacına göre gereken bölgelere mikroenjeksiyon yöntemi ile uygulanır. Eğer terleme tedavisi yapılacak ise el ve ayak ağrılı olabileceği için blok anestezisi uygulanabilir. Koltuk altı anestezi gerektirmez.

Kırışıklık için uygulama süresi 5-10 dakika, terleme tedavisi uygulaması ise 10-15 dakikayı bulabilir.

Bu makale 29 Aralık 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu

Uzm. Dr. Mehmet Fatih Somuncu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi (İngilizce Tıp) başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır.Dokuz Eylül Üniversitesinde ihtisas yapmıştır. Bilkent Üniversitesinde İşletme Master’ını tamamlamıştır. Ankara da Özel Güven Hastanesinde , Koru Sağlık Grubunda , Medikal Park Hastanelerinde hem doktorluk hem de yönetici olarak çalışmıştır.  Bakanlığı tarafından açılan kurslarda Gazi Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Universitesi, İstanbul Medipol Üniversitelerinde Mezoterapi, Hipnoz eğitimlerine katılarak sertifika almaya, bu alanlarda tedavi yapmaya  hak kazanmıştır. Kulak Akupunturu (Auriculomedicine ) alanında dünyaca ünlü , Fransız Dr Nogier den temel eğitim ve ileri eğitimleri modüllerini tamamlamış ve belge almıştır. Posturoloji eğitimini ...

Etiketler
Botoks süresi
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Uzm. Dr. M.Fatih Somuncu
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube