Kısırlıkta sülük tedavisi

Kısırlıkta sülük tedavisi

   Çağımızda oldukça yaygın bir sorun haline gelen kısırlık, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır. Eski bir yöntem olan sülük ile kısırlık tedavisi vücuttaki toksik maddelerin atılması ve vücudu hamile kalmaya uygun bir ortam haline getirmede kullanılan etkili bir tedavi metodudur.

Kısırlık Tedavisinde Sülüklerin Etkisi

Kısırlık, genellikle rahim ve yumurtalıklarda oluşan kistler, miyomlar ve erkeklerde de sperm sayısının azlığı ve vücudun ürettiği spermlerin kalitesinin düşük olmasına bağlanmaktadır. Bu rahatsızlıkların tümünün temeline inildiğinde, doğal yaşamdan uzaklaşmak, yetersiz ve kötü beslenmek, alınan besinlerin içerisindeki katkı maddeleri, sigara ve alkol kullanımı, kullanılan bazı ilaçların içeriğinde bulunan kimyasal maddeler gibi sebepler bulunmaktadır. Vücuttan bu toksik maddeler atıldığı takdirde vücuttaki üreme sistemi daha iyi çalışmaya başlayacak, erkeklerde yeterli seviyede ve kaliteli spermler üretilmeye başlanacak, kadınlarda yumurtalıkların yapısı onarılarak, döllenmeye uygun yumurta hücreleri üretilip, rahimde bebeğin tutunması için gereken ortam hazırlanacaktır.

Sülük, vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan bir etki sağladığı gibi aynı zamanda sahip olduğu salgıdaki bazı maddeler, vücudun desteklenmesine, çeşitli rahatsızlıkların giderilmesine ve metabolizmanın güçlenmesine olumlu etkiler sağlamaktadır. Bu sebeple bu doğal tedavi yöntemi kısırlık için de güvenle kullanılmaktadır.

Sülük ile Kısırlık Tedavisi Nasıl Yapılır?

Sülükler, sahip oldukları maddeler ile yumurtalıklardaki canlı hücre sayısını arttıran bir etki sağlamaktadır. Bazı hallerde sülük tedavisi hacamat ile birlikte önerilmektedir. Buna göre birkaç seans hacamat uygulamasından sonra yapılan sülük tedavisi ile vücut toksinlerden tamamen temizlenerek, daha sağlıklı çalışmaya başlayacaktır. Hacamat tedavisi, vücuttaki kirli kanın ve toksinlerin atılmasını sağlarken, sülükler de salgıları ve sağladıkları yararlı maddeler ile yumurta ve sperm hücrelerinin kalitesini yükselten bir etki sağlamaktadır. Hatta bu yöntem sayesinde cinsel fonksiyon bozuklukları da tamamen giderilebilmektedir. Çünkü diyabet hastaları başta olmak üzere çeşitli hastalıklara sahip olan ve bazı ilaçları sürekli olarak kullanmak durumunda kalan birçok kimse, cinsel fonksiyon bozukluklarından şikayet edebilmektedir.

Bu hastalıklarda ve kısırlıkta uygulanan sülük tedavisi, hastanın yaşı, kilosu ve kişisel özellikleri hesaplanarak yapılır. Ve tedaviye başlanmadan önce hastadan üç gün süren bir açlık veya detoks uygulaması yapması istenmektedir. Kişi bu üç gün zarfında yalnızca sağlıklı sıvılarla beslenerek, vücudunu toksinlerden arındıracak ve ardından da sülüklerin sağladığı yararlı etkilerle kısırlık sorununu aşabilecektir.

Sülük İle Kısırlık Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sülük tedavisi mutlaka profesyonel bir şekilde yapılmalıdır. Sülüklerin vücudun hangi bölgelerine uygulanması gerektiği, kaç tane yapıştırılması gerektiği konularında mutlaka bir uzman gözetiminde bulunmak gerekmektedir. Çünkü bir hastada kaç tane sülük kullanılacağı o hastanın kişisel verilerinden yola çıkılarak hesaplanmaktadır. Ayrıca kullanılan sülüklerin daha önce başka hastalarda kullanılmamış olması, enfeksiyon riskini ortadan kaldıran önemli bir durumdur. Hatta bazı hastaların durumuna göre tedaviden önce önlem amacıyla antibiyotik tedavisinin uygulanması gerekebilir. Bu uygulamaların hepsi, ancak bir uzmanın yardımı alınarak yapılmalıdır.

Kısırlık için uygulanan sülük tedavisi, kadınlarda genellikle adet döneminden önce uygulanarak, vücudu hamile kalmaya uygun hale getirmeyi hedeflemektedir. Ancak bazen uzmanın görüşlerine göre adetten sonra da sülük uygulaması yapılabilmektedir. Bu şekilde uygulanan sülük tedavisiyle çok sayıda kimse çocuk sahibi olmuştur.

Bu makale 1 Aralık 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Tuğba Kılıç

Uzm. Dr. Tuğba Kılıç, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Gaziantep Üniversitesi'nde tamamlayarak Fizyoloji Uzmanı olmuştur. Uzm. Dr. Tuğba Kılıç, Gaziantep'de sahibi olduğu Özel Muayenehane'de hastalarına hizmet vermektedir. H. Katıldığı Kongreler :  Ulusal Tıp Araştırma Görevlileri Kongresi,2011 Gaziantep Ulusal fizyoloji kongresi 2012,Trabzon Ulusal fizyoloji kongresi 2013,Hacettepe Egzersiz Fizyolojisi sempozyumu,2013 Marmara Egzersiz Fizyolojisi sempozyumu,2015 Konya (Selçuk) Ankara Akupunktur Tamamlayıcı Tıp derneği 2017 I.Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi(İstanbul) II. Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi(İstanbul) Dünya Akupunktur Kongresi 2019 (Antalya) ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Gebelik oluşumu
Uzm. Dr. Tuğba Kılıç
Uzm. Dr. Tuğba Kılıç
Gaziantep - Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp
Facebook Twitter Instagram Youtube