Doğanın şifalı armağanı " maden suyu"

Doğanın şifalı armağanı " maden suyu"

Maden suyu, mineralli su , soda sıkça duyduğumuz, kullandığımız içecekler aslında.Özellikle hazımsızlık problemlerinde, sıcak yaz günlerinde  ve ağır eğzersiz sonrasında tükettiğimiz içecek.Fakat  bunları birbirine çok karıştırmaktayız.Maden suyu ile sodanın aynı şey olduğunu sanarız bir çoğumuz ama birbirinden tamamen farklıdırlar.

Peki bunların farkı ne?

Soda maden suyundan tamamen farklı olup yapay olan bir içecektir. Üretim esnasında içerisine karbondioksit gazı basımı yapılmaktadır.

Doğal maden suyu ise hiç bir katkı maddesi içermez,her haliyle doğal olan sudur.İçeriğinde bulunan mineraller ve karbondioksit gazı doğal olarak bulunmaktadır.Yer altındayken geçtiği katmanlardan minerallari alır ve basınç etkisiyle çatlaklardan yeryüzüne çıkar veya sondajla çıkarılır.Bu değerli sular farklı miktarlarda mineral içerebilirler.Genel olarak bulundukları bölgenin özelliklerini taşırlar.

Değerli sular diyorum çünkü içeriğinde vücut için çok önemli mineralleri barındırmakta.Özellikle klor, kalsiyum,sodyum, magnezyum, potasyum gibi çok değerli mineraller maden sularında bulunmakta.

Hava sıcaklıklarının da arttığı şu yaz aylarında maden suları çok iyi bir destekçidir.Özellikle terleme yoluyla vücuttan çok fazla su ve elektrolit kaybı meydana gelir .Maden suyu kaybedilen suyu yerine koyma ve yaşamsal önem taşıyan elektrolit dengesini sağlamaya yardımcı olur,spor yapanlar için de doğal su ve mineral desteğidir.

Hipertansiyon poblemi olan bireylerin sodyum içeriği olan maden sularına dikkat etmesi gerekir ve sodyum oranı düşük olanları tercih etmelidirler.

Ülkemiz maden suyu bakımından oldukça zengindir fakat Avrupa'ya kıyasla bizim ülkemizde tüketim çok çok azdır.Hatta bir çok birey maden suyuyla tanışmamıştır bile.Vücut için oldukça faydalı olan doğanın şifalı armağanı doğal maden sularına beslenmenizde  daha çok yer verebilirsiniz.

Ramazan ayı da bu yıllarda sıcak yaz günlerine denk gelmekte ve çok uzun saatler vücut susuz kalmaktadır.Bu yüksek miktardaki su ihtiyacı ve yine terlemenin de etkisiyle meydana gelen  mineral kayıplarını  karşılamak   ve hazmı kolaylaştırmak için doğal maden sularına ramazan sofralarınızda daha çok yer verebilirsiniz.

Sağlıkla kalmanız dileklerimle...

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Serap Akdağ

Dyt. Serap AKDAĞ, 1992 Yılında Osmaniye'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimini 2010 yılında birincilikle tamamlamış ve Ege Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde lisans eğitimine başlamıştır. 2014 yılında onur belgesi alarak üniversite eğitimini başarıyla bitirmiş ve Diyetisyen unvanı almıştır. Dyt. Serap AKDAĞ, henüz öğrenciyken pek çok kurumda staj yapmış ve mesleki deneyim kazanmaya başlamıştır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi merkez mutfağı, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji - Nefroloji- Kardiyoloji-Gastroenteroloji - Kardiyoloji klinikleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Endokrinoloji kliniği, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi staj yapma imkanı bulduğu Türkiye'nin önemli kurumlarındandır. Balçova TSM, Menderes TSM ve İzmir Özel Hayat Hastanesi'nde başta diyabet ve obezite ol ...

Etiketler
Maden suyu yararları
Dyt. Serap Akdağ
Dyt. Serap Akdağ
İzmir - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube