Diş eti sorunları

Diş eti sorunları

Diş etlerinde oluşan problemler çeşitli nedenlerle oluşabilir.Bunların başında kötü ağız hijyeni , sigara , alkol , yanlış diş  fırçalama gibi nedenlerde olabilir.

Sigaradaki nikotin tabakası diş eti mukozasını örterek oksijenlenmeyi azaltır , kılcal damarlardaki kan dolaşımını bozarak sağlıksız bir diş eti oluşmasına neden olur. Alkol ve asitli içeceklerin içerdikleri yüksek asit oranları ise tahrişe yol açarak bu tabloya olumsuz yönde katkıda bulunurlar. Bütün bu etkenlerle beraber yanlış diş fırçalama diş eti problemlerinin oluşmasını hızlandırır. Doğru diş fırçalamak için öncelikle diş macununu maksimum bir nohut tanesi kadar ve kuru bir fırçayla uygulamak ve diş etlerinin biraz üstünden dişe doğru yumuşak dairesel hareketlerle uygulamak gerekir.

Bu arada dişlerimizi çenelerimiz aralık bir şekilde fırçalamamız gereklidir. Zira kapalı pozisyonda ve sert fırçalamak halinde faydadan çok zarar verebilir. Diş etlerimizi tahriş etmeden dişlerimizi fırçalamamız ve özellikle sabah akşam yatmadan önce minimum günde 2 defa kendi sağlığımız için 2*3=6 dakika bu işleme ayırmamız gerekmektedir.

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dt. Nejat Erdem

Dt. Nejat Erdem, Estetik Diş Hekimliği Akademisi üyesi olup estetik porselen ve laminalar üzerine İsviçre'de çalışmıştır. Kendisinin ayrıca implant ve implant üstü protezler üzerine yoğun çalışmaları da bulunmaktadır. Özel ilgi alanları arasında endodonti (kanal tedavisi) olup bu konuda da çalışmaları bulunmaktadır.

Dt. Erdem, özel muayenehanesinde hastalarına hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Dişçi
Dt. Nejat Erdem
Dt. Nejat Erdem
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube