Diş beyazlatma yöntemleri hakkında

Diş beyazlatma yöntemleri hakkında

Diş beyazlatma yöntemleri konusunda pek çok çeşit uygulamalar söz konusudur

Beyaz dişlere sahip olmak herkesin hayalini oluşturur. Çünkü beyaz diş, her zaman kişiyi sağlıklı bir görünüş içerisinde gösterir. Bu nedenle de insanlar için karşısındaki kişilerin beyaz dişlere sahip olması oldukça önemlidir. Kişiler de uyguladıkları yöntemler ile beyaz dişlere sahip olmayı arzular.

Kalıcı Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş hekimi uzmanları tarafından gerçekleştirilen yöntemler ile kalıcı diş beyazlığına sahip olmak da mümkündür. Bu sayede de her zaman arzu ettiğiniz dişlere de ulaşabilirsiniz.

Kliniklerde uygulanan diş beyazlatma yöntemlerinin başında; lazer yöntemi gelir. Uzman doktorlar, diş beyazlatan jelleri dişinize lazer ile uygular. Bu uygulama sayesinde dişlerinizde gözle görülür anlamda büyük bir beyazlık elde edilir. İşlemin doktor kontrolünde olması aynı zamanda kalıcı diş beyazlatma yönteminin dişe zarar vermesini de engeller.

Diş beyazlatma ürünleri, diş beyazlatma yöntemleri arasında en fazla tercih edilendir. Bu ürünleri kişiler evde kendileri de uygular. Ancak o durumda bir takım önlemler alınması gerekir. Çünkü doğru şekilde kullanılmayan bu ürünler; dişlere istenmeyen zararı verebilir.

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Diş beyazlatma ile ilgili oldukça farklı yöntem vardır. Bu yöntemlerden bazılar kişilerin dişlerini beyazlatma konusunda da oldukça işe yarar çözüm sunar. Ancak her türlü uygulamayı yapmadan önce diş doktoruna danışmak oldukça etkili olacaktır. Doktorun tavsiyeleri doğrultusunda ortak hareket ederek; sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

Kalıcı Diş Beyazlatma

Beyaz dişlere kalıcı şekilde ulaşmak isteyen insanların karşısına en genel hali ile iki seçenek çıkar. Bunlardan ilki evde doğal yöntemler ile kendinizin hazırladığı uygulamalardır. İkincisi ise lazer yardımı ile diş beyazlatmadır.

Lazer uygulamaları; kalıcı diş beyazlatma yöntemleri arasında son derece tercih edilen bir yöntemdir. Doktorunuzun uyguladığı bu yöntem ile kalıcı olarak beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Bunun için lazer ışınları bir süre dişte tutulur. Bu işlem öncesinde dişe, beyazlatma jeli uygulanır. İşte lazer ile beyazlatma jelinin etkisi arttırılır. Bu sayede de kalıcı olarak beyazlık sağlanır.

Biz Diş beyazlatma işleminin doktor kontrolünde yapılmasını tavsiye ediyoruz.

Doktor kontrolünde olması aynı zamanda kalıcı diş beyazlatma yönteminin dişe zarar vermesini de engeller.

Bu makale 20 Mayıs 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek

Uzm. Dr. Dt. Tolga GÜLÇİÇEK, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından  1995 yılında Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde başladığı eğitimini 2000 yılında başarıyla tamamlayarak Diş Hekimi unvanı almıştır. Yine Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan uzmanlık sınavını birincilikle tamamlayarak Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Hastalıkları ve Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda uzmanlık eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 8 ay süren Anesteziyoloji, KBB ve Plastik Cerrahi Anabilim dallarındaki rotasyon eğitimini takiben eğitimine 6 ay İngiltere Londra’da devam etmiş, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Michigan Hospital ve Mott Children Hospital’da misafir öğretim görevlisi olarak bulundu. Prof.Dr. Joseph I. Helman ve 2010 yılında kayb ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
Etiketler
Bleaching
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
Uzm. Dr. Dt. Tolga Gülçiçek
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube