Depresyon ile ilişkili sinir sistemi anatomik yapıları

Depresyonun sinir sisteminde hangi organları etkilediği ya da sinir sisteminde hangi yapıların etkilenmesi sonucunda depresyonun ortaya çıktığını son yılların literatür taraması yapılarak araştırıldı. Major depresif bozukluğuna sahip hastaların genel olarak duygusal uyaranlara frontal bölgelerde hipoaktif, limbik bölgelerde ise hiperaktif cevaplar verdikleri gözlemlenmiştir.

Depresyon ile ilişkili sinir sistemi anatomik yapıları

Depresyonun sinir sisteminde hangi organları etkilediği ya da sinir sisteminde hangi yapıların etkilenmesi sonucunda depresyonun ortaya çıktığını son yılların literatür taraması yapılarak araştırıldı.

Major depresif bozukluğuna sahip hastaların genel olarak duygusal uyaranlara frontal bölgelerde hipoaktif, limbik bölgelerde ise hiperaktif cevaplar verdikleri gözlemlenmiştir.

Bu makale 14 Aralık 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Ayşenur Özmen

Psk. Ayşenur Özmen, Üsküdar Üniversitesi psikoloji mezunuyum.Bölümü bitirdikten sonra Avrasya Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmaya başladım.Burada otizm,özel öğrenme güçlüğü ve zihinsel yetersizlik tanısı almış çocuklarla da çalışıyorum.Aynı zamanda tanı almamış 2-11 yaş çocuklarla özel seans olarak deneyimsel oyun terapisi yapmaktayım.12-18 yaş arası çocuklarla da kum tepsisi terapisi ile çalışmaktayım.Bireysel ve grup süpervizyonlarımı almaya devam etmekteyim.Byron Norton’ın seminer ve webinarlarına katılmaktayım.Bu çalışma hayatımdan önce de staj yaptığım tıp merkezinde depresyon,kaygı bozukluğu,bipolar tanısı almış hastaların seanslarını gözlemle şansım oldu.Klinikte staj yaparken çocuk merkezli oyun terapisiyle çalışan 2 klinik psikoloğun seanslarını gözlemleme fırsatım oldu.Sevgi evlerinde kalan çocuklarla da her haft ...

Etiketler
depresyon
Psk. Ayşenur Özmen
Psk. Ayşenur Özmen
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube