Deliryum nedir?

Deliryum nedir?

Deliryum insan zihninde yaşanılan bulanıklık, garip hayaller görme eşyaların şeklini yanlış ya da yer değiştirdiğini görme ve kafa karışıklığı ile kendini gösteren geçici bir durumdur.

Deliryum ile demans belirtileri benzerlik gösterebileceğinden bu durumu ayrıntılı değerlendirmek oldukça önemlidir.

Deliryum, beyin sinyallerinin karışması durumudur. Deliryum Bozukluğuna tek bir neden ya da birden fazla neden olabilir. Kimi zaman hiçbir neden de teşhis edilmeyebilir. Kullanılan belirli ilaçlar, alkol uyuşturucu kullanımı, tıbbi rahatsızlıklar, kronik ya da ölümcül hastalıklar, Karbonmonoksit, siyanür gibi toksinlere maruz kalma, duygusal problemler, yetersiz beslenme ve uykusuzluk nedenleri arasında sayılabilir. Aynı zamanda yaşlılarda daha sık görülen, demans, felç ya da parkinson hastalığının, görme veya işitme bozukluğunun olması risk faktörleri arasındadır.

Bu makale 28 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Harun Aysever

Harun Aysever, İlk ve orta öğretiminin ardından, lisans eğitimine Yakın Doğu Üniversitesi Psikoloji bölümüne başlamış ve lisans eğitimini dereceyle tamamlamıştır. 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünde yüksek lisans öğrenimine başlayıp Özel Eğitim bölümünde lisans dersleri vermeye başlamıştır. Bilim uzmanlığı derecesi almaya hak kazandıktan sonra Doktora programına başlayıp derslerini tamamlamış yeterlilik sınavına girmeye hak kazanmıştır. Yüksek öğrenim, uzmanlık ve çalışma yılları sürecince çeşitli çalıştay, kongre ve seminerlere katılmıştır. Ulusal ve Uluslararası makale ve bildiriler sunmuştur. Günümüzde kendi alanındaki tüm yenilikleri ve gelişmeleri yakından takip ederek şuan kurucu oluğu EKOL Psikolojik Danışmanlık merkezinde çocuk, ergen ve yetişkin olan bireylere terapiler vereye başlamıştır. Aynı zamanda b ...

Etiketler
Delirium
Uzm. Psk. Harun Aysever
Uzm. Psk. Harun Aysever
Hatay - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube