Daha dolgun ve daha düzgün dudaklara ihtiyacımız var.. bunun adı dudak dolgusu

Daha dolgun ve daha düzgün dudaklara ihtiyacımız var.. bunun adı dudak dolgusu

Dudak büyütme, dudaklarınızı daha dolgun ve daha düzgün hale getirebilir. Dudak büyütmede hastalar cerrahi ya da cerrahi olmayan yöntemler arasından seçeneğe sahiptir. Dudak dolgusu cerrahi olmayan bir işlemdir ve ideal olarak, ağzınızın etrafındaki kırışıklıkları da azaltarak, gençleştirme avantajı sağlar.

Cerrahi olmayan dudak büyütme yöntemleri, dudakları daha dolgun ve pürüzsüz yapmak için dolgu maddeleri kullanır. Günümüzde dudak dolgusu için kullanılan en popüler dermal dolgu maddeleri, Juvederm veya Restylane gibi hiyalüronik asit dolgu maddeleridir.  Juvederm veya Restylane gibi dolgu maddelerinin yanı sıra dudak büyütme için diğer seçenekler arasında kollajen, yağ transferi veya sıvı silikon bulunur. Acil sonuçlarla ve kesinti olmadan dudak büyütme işlemi yaptırmak istiyorsanız, cerrahi dışı dudak büyütme sizin için doğru olabilir. dermal dolgular istediğiniz dudak görünümüne ulaşmanıza yardımcı olmaktadır. Dudakla  yaşla birlikte daha da incelir ve hacmini kaybeder. Bu gibi bir durumda dudak dolgusu en popüler yöntemdir.

Dudak dolgusu tedavisi sırasında uzman uygulayıcı dolgu maddesini dudakların belirli alanlarına enjekte eder. Dudakların doğal çizgilerini ve sınırlarını korumak için ekstra özen gösterilmelidir. Dudaklarınızın doğal sınırlarını korumak, doğal görünüşlü dolgun dudaklara sahip olmanızı sağlar. Enjeksiyonları yapmadan önce uyuşturucu bir krem kullanılabilir. Hiyaluronik asit enjeksiyonlarının sonuçları 8-12 ay sürer. Cerrahi olmayan bir dudak büyütmesinden sonra, bazı hastalar birkaç gün içinde hafif morarma ve şişlik bildirir.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yücel Sarıaltın

Op. Dr. Yücel SARIALTIN, 1981 yılında Çorum'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından On Dokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Süleyman Demirel Üniversitesi'nde tamamlayarak Pkastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur. Uzmanlık eğitimi süresince El Cerrahisi, Mikrocerrahi ve maksillafasyal cerrahi üzerine özel eğitimler almış, yaklaşık 4000 civarı ameliyatta bulunmuştur.  Op. Dr. Yücel SARIALTIN, Eğitim süresince birçok seminer vermiş, Estetik Cerrahi üzerine bir çok Estetik Merkezinde yurt içi ve yurt dışında ameliyatlarda gözlemci olarak bulunmuş, uzmanlık tezi olarak “Rinoplasti’de 3 boyutlu modelde lateral osteotominin göz yaşı kanalı ile ilişkisinin radyolojik değerlendirilmesi” üzerine yapmıştır.  Op. Dr. Yüc ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
Etiketler
Dudak dolgusu nasıl yapılır
Op. Dr. Yücel Sarıaltın
Op. Dr. Yücel Sarıaltın
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube