Çocuklarla okul alışverişi

Çocuklarla okul alışverişi
Yeni ders yılının ilk zilinin çalmasına sayılı günler var. Öğrencileri tatlı bir heyecan aileleri de çocuklarına okul alışverişi yapmak için bir telaş aldı. Okul giysileri ve malzemeleri satan mağaza ve kırtasiyecilerin vitrinleri çoktan hareketlendi. Yeni çizgi film kahramanlarının süslediği sırt ve beslenme çantasından mataraya, defterden kaleme, cetvelden kalemliğe kadar o kadar çok çeşit, renk ve modelde ürün var ki, aileler hangisini alacaklarını şaşırıyorlar. Hemen hemen her reyonda üzerinde çizgi kahramanların resimlerinin olduğu ürünlere rastlamak mümkün.
        
İşte bu dönemde çocuklar hangi süslü kırtasiye malzemesi veya çantayı alacağı konusunda karar vermeye çalışırken, aileler de çocuklarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda çeşitli ikilemler yaşıyorlar. Bu dönemi anne babalar ve çocuklar arasında huzursuzluğa yol açmadan eğlenceli ve eğitici bir şekilde atlatabilmek için anne babaların birkaç önemli noktaya dikkat etmeleri ve önceden bir plan yapmaları gerekmektedir.
Okul alışverişi sırasında anne-babaların dikkat etmesi gereken noktalar:
  • Çocuğunuzun nelere ihtiyacı olduğunu belirleyin ve bir liste yapın.
  • Bu listeyi oluştururken çocuğunuza da neler istediği hakkında fikrini sorun ve almak istedikleri öncelikli ürünler konusunda karar vermesine yardımcı olun.
  • Çocuğunuzun temel ihtiyaçları dışındaki süslü, renkli ve çeşitli çizgi film karakterleriyle bezenmiş ürünlere yönelmek istemesi çok doğaldır. Bu konuda ne çok kısıtlayıcı ne de çok tavizkar olmayın. Alışverişe çıkmadan önce çocuğunuza bu tip ürünlerden kaç tane alabileceğini net bir şekilde anlatın ama hangilerini alacağına kendisinin karar vermesine izin verin.  
                                                                                                 
Uzman Psikolog Selin Kasuto

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Selin Kasuto

Etiketler
Çocuk
Uzm. Psk. Selin Kasuto
Uzm. Psk. Selin Kasuto
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube