İlişki Terapisi

Uzm. Kl. Psk. Furkan Kartal KAYA
Uzm. Kl. Psk. Furkan Kartal KAYA
5 Eylül 2018654 görüntülenme
Randevu Al
İlişki Terapisi

İlişki terapisi, aile içinde ve çiftler arasında yaşanan zorlu ve sıkıntılı süreçlerin ele alınarak çatışmaların çözülebilmesi için uygulanan bir psikoterapi dalıdır.Bu terapi yönteminin uygulanmasının çeşitleri vardır. Çiftin arasındaki bir sorundan dolayı terapiye başvurulmuşsa, çift birlikte alınır.

Eş olarak gelen kişiler eğer ayrı ayrı sorunlar nedeniyle terapiye başvurmuşsa ilişki terapisine alınmış olmaz.Farklı sorunlar için farklı psikoterapiler uygulanırken çift terapisinde eşlerin birbirleriyle iletişimlerini kapsayan ilişkileri incelenir. Yaşanan problemlerin nelerden kaynaklandığı,eşlerin birbirlerine yönelik istekleri,ilişkiden beklentileri,karşı cinste rahatsız olduğu davranışları irdelenir.

Bu problemler seans sırasında eşlerin birlikte katılımıyla sağlanır. Terapistin dahil olduğu üçlü konuşma seansında eşler hem birbirleriyle ilgili düşüncelerini aktarmış olur hem de tarafsız bir gözlemci tarafından yapılan durumla ilgili incelemeler eşlerin dikkatini çekmiş olur. Karşılıklı düşünce analizleriyle uzlaşma sağlanır.Eşlerin sağlıklı bir ilişkiye kavuşması amaçlanır.

İLİŞKİ TERAPİSİ NASIL UYGULANIR?

İlişki içerisindeki bireyler karşı cinse yönelik olumsuz tutumlara sahip olduktan sonra çeşitli çatışmalar çıkmasına neden olmaktadır. Karşılıklı olarak yapılan davranış bozulmaları eşler arasında büyük problemlerin oluşmasına yol açar. Sorunların kaynağına giderek bunların üzerinde çalışılır, çözüm odaklı bir terapi biçimidir. Kişilere kendileriyle ilgili farkındalık kazandırılmaya, diğerlerine karşı daha sağlıklı empati kurma becerisi kazandırılmaya çalışılır. Danışanların farkındalık kazanmaya ve değişime açıklığı, terapistle olan işbirliği süreci daha verimli hale getirir ve mümkün olduğunca çözüme ulaşılır.

İlişki Terapisine hangi durumlarda Başvurulur ?

• Çiftin ilişkisel sorunları
• Şiddetli geçimsizlik
• Cinsel sorunlar
• Bireyin eşinin ya da kendi ailesiyle ilgili sorunlar
• Psikoseksüel zorluklar
• Boşanma
• Aile yaşamındaki önemli değişiklikler
• İş stresi ve ekonomik problemlerden dolayı zarar gören ilişkiler/evlilikler

Etiketler

İlişkiye girememeÇift terapisiÇift terapisi nasıl uygulanırÇift terapisini gerektiren nedelerİlişki sorunlarıÇift terapisi nedirBoşanma süreciÇift terapisi süreciÇift terapisinin sonuçlarıÇiftlerİlişkilerÇiftlerde aldatmaİlişkiÇiftlerde güvenİlişkide depresyonPsikoterapi nerede ve ne zamanİlişkide zorlanmakİlişki terapistiİlişkide yaş farkıİlişkiyi canlı tutmakİlişkiden soğuyan erkekPsikolojik danışma birimiPsikolojik rahatsızlıkPsikolojik değişmek istiyorumİlişki yönetimiİlişki terapisiMersinde psikologİlişki kontrolüÇift sorunlarınızı çözmek ister misiniz?Psikolojik destek ücretiPsikolojik destek almam gerekir miPsikolojik destek ve terapiPsikolojik destek önerirmisinizÇift terapisinn faydalarıÇift terapisinin katkılarıÇift terapisi ile evllik sorunlarına yaklaşımÇift terapisi yöntemleriÇift terapisinde boşanan çiftlere tedaviÇift terapisine kimler gitmeliÇift terapisi detaylarıÇift terapisi hakkındaÇift terapisinde kıskançlıkİlişki terapisi hakkındaİlişki terapisi nedirİlişki terapisi farklılık gösterirmiPsikolojik destek için ne yapmalıPsikolojik destek ne zaman alınabailirPsikolojik desteğin faydalarıPsikoterapistİlişki terapisi genel psikolojimersin en iyi psikologmersin ünlü psikologpsikoterapi merkezimersin çift terapistimersin ilişki terapistimersinde psikolojik danışmanmersin aile danışmanımersin en iyi aile terapistimersin çift terapisi tavsiyesimersin psikolog tavsiyesiboşanma öncesi

Yazar Hakkında

Uzm. Kl. Psk. Furkan Kartal KAYA

Uzm. Kl. Psk. Furkan Kartal KAYA

Uzm. Kl. Psk. Furkan Kaya

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır