Cinsel terapi süreci nasıldır? cinsel sorunlar nasıl tedavi edilir?

Cinsel terapi süreci nasıldır? cinsel sorunlar nasıl tedavi edilir?

Cinsel işlev bozukluğu bireyin değil, çiftin ortak problemidir. Bu nedenle çift cinsel terapiye birlikte katılım sağlamalıdır. Cinsel terapi yöntemi, cinsel işlev bozukluklarında %99.9 tedavi imkanı sağlamaktadır. Cinsel terapi süreci çiftin sabırla ve istikrarlı bir şekilde uygulaması gereken duygusal ve davranışsal bir takım aşk oyunlarının uygulanmasını içerir. Öncelikle bireysel değerlendirmelerin ardından çiftler birlikte terapiye alınır.

Cinsel Sorunlar Nasıl Tedavi Edilir?

Cinsel yaşam hem erkek hem kadın için doğal bir ihtiyaçtır. Cinsel doyumun sağlanması çiftin uzun süreli ve mutlu bir ilişki kurabilmesi açısından önem teşkil etmektedir. Cinsel sorunları olanlarda uygulanan ve etkili olduğu bilinen cinsel tedaviler aslında özel bir öğrenme biçimidir. Cinsel tedavilerde kişilerin kendi kimliklerini, bedenlerıni ve ilişkilerini keşfetmeleri için bilişsel ve duygusal olarak hazır hale getirilir. Bu keşif ve öğrenim kişilerin özelliklerine göre değişen bir hızda ve aşama aşama olur. 

Bu makale 4 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Melis Esmen

Uzm. Kl. Psk. Melis Esmen, 1996 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir.Lisans öncesi eğitimlerini, Süleyman Demirel İlk Öğretim Okulun'da ve Özel Beykent Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 2013 yılında başladığı Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji Bölümünü 2017 senesinde başarıyla tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. 2016-2017 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Pedagojik Formasyon almıştır. 2017-2020 yılları arasında ise Haliç Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisansını tamamlamış ve Uzman Klinik Psikolog unvanı almıştır.  Haliç Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Klinik Psikoloji (Tezli) Yüksek Lisans Programından mezun olurken ‘’Kadın Üniversite Öğrencilerinin Şiddet Mağduriyeti İle Bağlanma Stilleri, İlişkilerle İlgili Bilişsel Çarpıtmaları Ve Başa Çıkma Tutumları Arasındaki İlişkilerin İncelen ...

Etiketler
Cinsel terapiye genel bir bakış
Uzm. Kl. Psk. Melis Esmen
Uzm. Kl. Psk. Melis Esmen
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube