Cinsel ilişkide kasilma

Cinsel ilişkide kasilma

Vajina kasları (PC kasları), kadınların istemli bir şekilde kontrol ettikleri bir kas türüdür. İdrarı gelen bir kadın istemli bir şekilde vajina kasını kasarak idrarını tutar. Tuvalete girdiğinde ise o kası gevşek bırakarak idrarını yapar.

Normalde tamamen kadının isteğinde çalışan bu kas, cinsel ilişkisırasında istemsiz bir şekilde çalışmaya ve kasılmaya başlar. Bu durumda da cinsel ilişki imkansız bir hal almaktadır.

Vajinismus hastalarında vajina kasları o kadar güçlüdür ki, kasıldığı zaman hiçbir şekilde vajinaya bir nesne girmemektedir.

Vajinismus tedavisi mümkün olan bir hastalıktır. Evde kendi kendine vajinismus tedavisi deneyen bir çok hastamızın bu konuda başarısız olduğu ve hastalığın daha da ilerlediği görülmüştür.

Vajinismus hastaları ilk cinsel deneyimlerinde başarısız olduklarında akıllarına gelen ilk şey “Benim vajinam dar” olduğudur. Beynin istemsiz bir şekilde vajina kasını kasması kadınlarda ilk bu düşünceyi oluşturmaktadır.

Vajinismusun kesin tedavisi, kişinin kendisini korkularından uzaklaştırması ile başlamaktadır.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Yasemin Yıldız

Op. Dr. Yasemin YILDIZ, 1973 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Şanlıurfa’da tamamlamıştır. Lisans eğitimine başlamış olduğu Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 yılında Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ihtisas eğitimine başlamıştır ve 2004  yılında eğitimini tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur. Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Normal Doğum ve Sezaryen, Tüp bebek, Jinekolojikhastalıklar ve cerrahisi ile ilgili bölümlerde uzman doktor olarak görev yapmıştır. 2008 yılında Holistik Cinsel Terapi eğitimini tamamlamasının ardından 2008 yılından beri spesifik olarak Vajinismus tedavisi ile ilgilenmekte ve bu alanda teorik ve pratik alanda çalışmalarını sür ...

Etiketler
Vajinismus tedavisi
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Op. Dr. Yasemin Yıldız
Ankara - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube