Chia tohumu etkileri ve nasıl kullanılır?

Chia tohumu etkileri ve nasıl kullanılır?

Doğal bir omega-3 kaynağı olan Chia tohumu mutfaklarımıza girmeye başladı. Chia tohumu lif, mineral, protein deposu olması nedeniyle birçok alanda tercih ediliyor. Lif, protein ve mineral bakımın oldukça zengin olan ve son zamanlarda diyet listelerinin vazgeçilmezleri arasına giren Chia tohumunu yakından tanıyalım...Chia kelime anlamı olarak Maya dilince enerji demektir.

Chia tohumu Aztek ve Mayaların dayanıklılık sırrı, enerji ve kuvvetli yapılarının gizemli kaynağı olarak bilinir. Özellikle gluten içermemesi, yüksek lif içeriği, kaliteli protein ve aminoasit kaynağı olması ve yine birçok mineralden de zengin bir tahıl olması ile öne çıkan Chia çekirdeğinin; salatalar, yumurtalı yiyecekler ve pudingler gibi birçok yemek çeşidi açısından da geniş bir kullanım yelpazesi var.

*Chia tohumunda çok yüksek düzeyde omega 3 bulunur. Kullanan kişiye yüksek miktarda enerji sağlar.

*Chia tohumu, ağrılara çok iyi gelir. Bir nevi ağrı kesici gibidir. Özellikle eklem ağrılarında kullanılabilir.

*Bağırsakları temizleyerek vücutta detoks etkisi oluşturur.

*Chia tohumu kilo vermek isteyenler için kullanışlı bir TOHUMDUR 

*Kullanımı da çok kolaydır. Sadece chia tohumu yutulur. Yutulan çia tohumu ise midede şişer ve uzun süre tok tutmaya yarar.

*Chia tohumu kalp ve damar hastalıklarını önler.

*Yüksek miktarda life sahip olan chia tohumu kan şekerini düzenler.

*CHİANIN MUCİZEVİ ZAYIFLATMA ETKİSİ YOKTUR ANCAK TOKLUK HİSSİYATI YARATMASI AÇISINDAN DİYETİNİZE YARDIMCI OLMASI AÇISINDAN KULLANILABİLİR.

GÜVENLİ KULLANIM MİKTARI 3YK 50GR OLARAK BELİRTİLMİŞTİR.

CHİA TOHUMUYLA YAPILAN SAĞLIKLI VE PRATİK TATLI TARİFİ

3YK YOĞURT+1S.B KEFİR+2YK CHİA KATILARAK 3-4 SAAT BOYUNCA ŞİŞMESİ İÇİN BEKLETİLİR

SONRASINDA LEZZET KATMASI İÇİN 1YK BÖĞÜRTLEN VEYA YABAN MERSİNİ VEYA 6-7 ADET ÇİLEK İLAVE EDİLİR ÜZERİNE 1TK AYÇEKİRDEĞİ İLE1YK YULAF EZMESİ DÖKÜLÜNCE CHİALI TATLIMIZ HAZIR...

(ÇOCUKLAR VE KİLO PROBLEMİ OLMAYANLAR 1TK BAL İLAVE EDEBİLİRLER.)

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Bürge Köker

Dyt. Bürge KÖKER ÇOBANER, 17 Eylül 1982 tarihinde doğmuştur. Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde tamamlamış ve Diyetisyen unvanı almıştır. 

Üniversite eğitimlerinin ardından, 2010-2012 yılları arası Ankara Şehir Kulübü-Mostlife Kentpark'ta, 2012-2014 yılları arası İnteraktif diyet zayıflama merkezi'nde görev yapmış olan Dyt. Bürge KÖKER ÇOBANER, 2014 yılından itibaren Medicalpark Batıkent Ankara Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Chia
Dyt. Bürge Köker
Dyt. Bürge Köker
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube