Burun estetiği ve sanatçı kişilik

Burun estetiği ve sanatçı kişilik

Estetik cerrahi yapacak kişinin sanatçı yönünün güçlü olması, uzamsal ve matematiksel zekasının ayrıca hayal gücünün yüksek olması gerekmektedir; bu demek değildir ki estetik cerrahi yapacak kişiler daha doğrusu cerrahlar iyi resim yaparlar yada iyi heykeltraştırlar. Resim ve güzel sanatların cerrahi yetenek ve tekniğe malzeme yapılmasının hoş olmadığını düşünüyorum. Evet biz cerrahlar arasında oldukça yetenekli resim, heykel yapanlar var ancak bu alanlar yani cerrahi ve güzel sanatlar birbiriyle sadece benzeşmektedir, yoksa çamurdan iyi burun yapan yada güzel burun resmi çizen kişi iyi burun yapar demek yada bunu öyleymiş gibi aksettirmek doğru değildir.

Burun cerrahisi eğer bir eğilime benzetilecekse bu satranç olmalıdır. Çünkü yapacağınız her hamlede; koyacağınız her kıkırdakta, dikişte iki yada üç hamle sonrasını hesap etmek zorundasınızdır, koyacağınız kıkırdak, yumuşak doku  yada dikişin iyileşme sürecinde nasıl şekilleneceği de hesap etmek işin cabasıdır. Heykel öyle değildir, bir heykeltraş ve ressam çocuğu olarak  burun estetiği tamamen alttaki iskelet ile ilintilidir cilt altına kuracağınız iskelet dıştaki yapının onun üzerinde şekillenmesini sağlayacaktır. Heykel yaparken bu şekli dışarıdan verebilirsiniz ve eş zamanlı beğenmezseniz değiştirebilirsiniz, ancak estetik özellikle burun estetik cerrahisinde durum böyle değildir önemli  olan alttaki malzememiz olan kemik kıkırdak yumuşak doku ve dikişlerden kurduğumuz iskelettir.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Cevdet Murat Akagün

Op. Dr. Cevdet Murat AKAGÜN, 1974 yılında Gümüşhane'de doğmuştur. 1992 yılında Gümüşhane Anadolu Lisesi'nden mezun olarak lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. 1994 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başlamış olduğu tıp eğitimini 2000 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2000 - 2002 yılları arasında ise yine Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda Erişkin Psikiyatrisi bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2002 yılında Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Dr. Cavit ÖZERİ ve Dr. Ethem Erdal SAMİM şefliğindeki Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Kliniği'nde 5 yıl süreyle, Ankara Onkoloji Yıldırım Yurtaslan Hastanesi'nde Dr. Mehmet Turanlı ile 6 ay süreyle kanser cerrahisi eğitimi almıştır. 2008 yılında Mardin Midyat Devlet Hastanesi'ne atanmış ve Kulak, Burun, Boğaz ve Baş ...

Etiketler
Estetik cerrahi
Op. Dr. Cevdet Murat Akagün
Op. Dr. Cevdet Murat Akagün
Ankara - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube