Burun estetiğinde cildin önemi

Burun estetiğinde cildin önemi

Burun estetiğinde ameliyat sonucunu etkileyen en önemli faktörlerden biri kişinin cilt kalınlığı ve kalitesidir. Her cilt tipinin hasta için avantaj ve dezavantajları vardır. Kalın cilt daha fazla ödem tutar ve bu ödemin geçmesi 2 yıla kadar uzayabilir. Bu yüzden ameliyatı takip eden aylarda burun büyük ve önemli gözükür. Hastanın bu konuda sabırlı olması gerekir. Yine kalın cilt, altında bulunan kıkırdak ve kemik yapıları örterek estetik detayların görünmesine engel olur.

İnce derili kişilerde ise burun ödemi çok daha kısa bir süre içinde geçmeye başlar. Burun şeklini daha hızlı kazanır. Ayrıca estetik yüzeyler kendini belli eder. Ancak kalın ciltli olmanın birtakım avantajları da vardır. Ameliyat sonrası oluşabilecek minimal kusurları kalın cilt güzel bir şekilde kapatır ve dışarıdan belli olmaz. İnce ciltli kişilerde ise en ufak pürüz bile ele gelebilir. Dolayısıyla burun ameliyatlarında cilt yapısı en az kişinin kıkırdak ve kemik yapısı kadar sonucu etkileyen faktörlerden biridir. Burun estetiği sonrası iyileşme sürecinde sabırlı olmak ve hekimin ameliyat öncesi ve sonrası verdiği tavsiyelere uymak yüzgüldürücü sonuç için en önemli faktörlerdir.

Bu makale 10 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Can Şinasi Kalkavan

Op. Dr. Can Şinasi KALKAVAN, 1979 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde 1997 yılında başladığı tıp eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimi sonrasında Ağrı Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde, Özel Medistate Kavacık Hastanesi'nde, Marmaris Aksaz Asker Hastanesi'nde, Özel Beykoz Tıp Merkezi'nde ve Sultanbeyli Devlet Hastanesi, Özel Atlas Hastanesi, Özel Pendik Bölge Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Can Şinasi KALKAVAN, mesleki çalışmalarına İstanbul Ataşehir'de bulunan Asya KBB'de devam etmektedir.

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Op. Dr. Can Şinasi Kalkavan
Op. Dr. Can Şinasi Kalkavan
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube