Burun estetik ameliyatı

Burun estetik ameliyatı

Burun estetik ameliyatında amaç; burun iskelet ve yumuşak dokularının yüz hatlarına uygun olarak yeniden şekillendirilmesidir.

Burun estetik ameliyatlarında istediğimiz sonucu almak her zaman mümkün mü ? 

  Vücuda yapılacak hiçbir tıbbi müdahale yoktur ki sıfır risk taşısın. Burun ameliyatları da kendi içerisinde bazı riskler taşır. Son yıllarda yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan yeni cerrahi teknolojiler ile başarı oranı önemli ölçüde artmıştır. Ayrıca ameliyat süresinin kısaltılması sayesinde yüz bölgesinde oluşabilecek morluk ve ödem miktarı da azalmıştır. Genel anestezi ile yapılan ameliyat ve sonrasında uygulanan tedavi ile ağrı minimumdur. Sıklıkla hiç ağrı olmaz. 

Peki tüm bunlara katlandığım zaman istediğim burun şekline sahip olabilecek miyim ?

  Burun estetik ameliyatı olmaya karar verdiyseniz ameliyat öncesi doktorunuzla beklentileriniz konusunda mutlaka görüşmelisiniz. Bu görüşmede; Burun yapınız, cildinizin durumu ya da yüz hatlarınız sizin arzu ettiğiniz burun şekline ne derece müsaade ediyor, size anlatılmalıdır. Özellikle ameliyat sonrası cilt bakımı, burun masajı, yatış pozisyonu, işe dönüş süresi, bazı egzersizlerin kısıtlanması gibi günlük hayatınızı etkileyen konular ayrıntılı olarak konuşulmalıdır. 

Biz nasıl bir yol izliyoruz ?

  Biz kliniğimizde önce hastanın burun ve yüz yapısına en uygun burun şeklini belirliyoruz. Sonra hastadan arzu ettiği burun yapısını göstermesini istiyoruz. Ve bu iki burun çizimi arasında hem hastayı mutlu edecek hem de başarı şansı en yüksek olan burun şeklinde ortak karar alabilirsek ameliyatı planlıyoruz. 
  Tüm bu saydığımız adımların yerine getirilmesi ile ideal burun yapısı elde etmek artık mümkün olmaktadır.

Bu makale 2 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı

Doç. Dr. Mustafa KAYMAKÇI, 1969 yılında Yozgat - Boğazlıyan'da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimlerinin ardından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1994 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1994 - 2007 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2007 - 2010 yılları arasında bir çok özel kuruluşta görev yapan, 2010 - 2016 yılları arasında Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmış olan Doç. Dr. Mustafa KAYMAKÇI, mesleki çalışmalarına Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.   Web Adresi : https://drmustafakaymakci.com/ Instagram : @burun_estetik_bursa   ...

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı
Doç. Dr. Mustafa Kaymakçı
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube