Bursa'da tam 21   adet miyom çekirdeği  rahim korunarak çıkartıldı.

Miyom ameliyatlarında rahmi riske atan en önemli risk kontrol edilemeyen kanamalardır. Bu nedenle cerrahın tecrübesi, anatomi bilgisi rahmin korunması için çok önemlidir.

Bursa'da tam 21   adet miyom çekirdeği  rahim korunarak çıkartıldı.

Tam21   Adet Miyom çekirdeği  RAHİM KORUNARAK Çıkartıldı.

Adet düzensizliği, kansızlık, sancılı adet görme şikayetiyle ile doktora giden hastamızda rahminden köken alan çok sayıda miyom saptanmış ve hastamıza operasyon önerilmiş. Rahminin her tarafının miyom ile kaplı olduğu için  ameliyatın riskli olduğu ve rahiminin alınma ihtimalinin olabileceği söylenmiş. Henüz çocuk sahibi olmayan ve rahminin alınma riski konusunda endişeleri olan , araştırmaları sonucunda bize ulaşan hastamızda yaptığımız muayene sonucunda rahminin miyomlarla kaplı olduğunu saptadık. Ancak, rahatlıkla rahmini koruyarak miyomları temizleyebileceğimizi söyledik ve zaman kaybetmeden ameliyat için hazırlandık. Ameliyatın ertelenmesi, uzun süren zaman kaybı sonucunda, miyom kitlelerinin daha da büyümesine neden olarak, ameliyatı daha zor ve riskli bir hale getirebilir. Bu nedenle özellikle büyük boyutlara gelmiş miyomlarda zaman kaybetmeden ameliyat planlanmalıdır. Hastamızın rahmi göbeke seviyesine kadar uzanmaktaydı ve ameliyat sırasında rahimi tüm yüzeylerinde miyom saptandı. 

 Miyom ameliyatlarında rahmi riske atan en önemli risk kontrol edilemeyen kanamalardır. Bu nedenle cerrahın tecrübesi, anatomi bilgisi rahmin korunması için çok önemlidir. Yıllardır yüzlerce benzer hastamızın ameliyatını başarı ile uyguladığımız gibi bu hastamızda da kanama için gerekli tedbirleri alarak ameliyata başladık. Rahmi miyomlardan temizledik, çıkartıkça yenisini bulduk ve toplam 21 adet miyom çıkartarak, rahmi koruyarak ameliyatımızın sonuna geldik. rahim korunarak miyom ameliyatı

Rahime zarar vermeden yapılan bir miyom cerrahisi sonrası gebe kalmada hiçbir sıkıntı olmamaktadır. Bu nedenle miyom ameliyatlarında cerrahi tecrübe çok önemlidir. Miyom ameliyatlarında, rahim alınmasının en sık sebebi kontrol altına alınamayan kanamalardır Miyom ameliyatını yapan cerrahın tecrübesi ; cerrahın anotomi bilgisi, daha az kanama ve rahimin korunması açısından büyük önem taşır. Yıllardır onlarca benzer hastamızın ameliyatını başarı ile uyguladığımız gibi,bu hastamızda da kanama için gerekli tedbirleri alarak ameliyatı gerçekleştirdik.

İrili ufaklı toplam 21 adet miyom çıkartıldı ve rahim alınmadı…

 

Tüm miyomları temizledikten sonra  tekrar sağlamlaştırmak için çok katlı onarım işlemleri yapıldı. İşlem sonrası rahim normal  görünümüne ve büyüklüğüne  tekrar sahip oldu ve hastamızın rahmi alınmadan miyom cerrahisi  yapılmış  oldu. Bu hastamızda artık sağlıklı bir şekilde çocuk sahibi olabileceğini düşünüyoruz, çünkü bu miyomlar rahim duvarına çok ciddi baskı yaptığı için hasta gebe kalamıyordu. miyom ameliyatı Bursa

Günümüzde miyomlar henüz çocuk sahibi olmak isteyen ve rahmini aldırmak istemeyen bayanlarda  oldukça  sık görülen bir sağlık sorunudur. Tedavide cerrahın tecrübesi çok önemlidir. Miyom nedeniyle rahmin alınması önerilen hastaların  karar verirken, mutlaka bu konuda tecrübeli ONKO.JiNEKOLOG’dan görüş almalarını öneririz.

Miyom ameliyatları ile ilgili detaylı bilgi almak için;

Op.Dr.Gonca Oğurlu Pakay

Miyom Konusunda Tecrübeli Onko.jinekolog

Bu makale 7 Şubat 2025 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Gonca Oğurlu Pakay

Op. Dr. Gonca Oğurlu Pakay, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Selçuk Üniversitesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastenesi'nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı olmuştur. Mecburi hizmetinin ardından İstanbul Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi ihtisasını tamamlayarak Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı olmuştur.

Gonca Oğurlu Pakay, mesleki çalışmalarına ise şu an Özel Hayat Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
bursamiyomameliyatıfiyatı
Op. Dr. Gonca Oğurlu Pakay
Op. Dr. Gonca Oğurlu Pakay
Bursa - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube