Botoks

Botoks

Botoks

Farklı beklentilere çözüm: Botoks nedir? Nasıl uygulanır?

Modern dünyada artık kadın erkek birçok kişi çeşitli nedenlerle botoks yaptırıyor. Bunun nedeni bazen zamanın ya da genetiğin yol açtığı kırışıklıklar olurken bazen de diş sıkma veya aşırı terleme gibi farklı problemler olabiliyor… 

Özellikle fazla mimik kullanımı ya da yaşın ilerlemesi nedeniyle oluşan kırışıklıklar, son derece pratik ve hızlı olan botoks sayesinde kolaylıkla giderilebiliyor. Profesyonel kişiler tarafından uygun miktarlarda yapılan doğru botoks uygulaması ile doğal ve zinde bir görünüme sahip olunabilir. Üstelik kırışıklıkların giderilmesi dışında, terleme ya da diş sıkma gibi sorunların tedavisinde de yoğun olarak kullanılıyor. 

O halde öncelikle “Botoks nedir?” sorusunu cevaplayıp diğer tüm detaylara yakından göz atalım!

Botoks nedir?

Halk arasında genellikle yılan zehri şeklinde yanlış bir kanı var ama botoks esasen Clostridium botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksin. Uygulandığı bölgede, sinir uçlarında iletimi sağlayan maddeler arasındaki salınımı engelleyip sinirlerle organların arasındaki iletimi duruyor. Böylelikle mimik kasları işlevsiz hale geliyor ve kırışıklık görünümü azalırken yeni kırışıklıkların oluşması da belli bir ölçüde engellenmiş oluyor. 

Peki, botoks vücudun hangi noktalarına uygulanabilir?

Botoks hangi alanlara yapılır?

Botoks uygulaması, günümüzde vücudun pek çok farklı bölümüne uygulanabiliyor. Yüz (kaş arası, göz çevresi vb.), çene bölgesi başta olmak üzere; aşırı terlemenin görüldüğü koltuk altı, avuç içleri ya da boyun, baş gibi kısımlara da farklı nedenlerle botoks işlemi yapılıyor. Yazımızın devamında botoksun uygulandığı farklı alanlara ve etkilerine yakından göz atabilirsiniz.

Kırışıklık tedavisi için botoks

Botoksun en çok ünlendiği alan olan kırışıklık tedavisi, pek çok insanın başvurduğu oldukça pratik bir yöntem. Yüzdeki mimik kaslarının yoğun olarak kullanılması nedeniyle oluşan çizgilerin ve kıvrımların, genç bir görünüme sahip olmasını sağlayan yöntem, son derece etkili. 

Kırışıklık tedavisi yoğun olarak; alın, kaş arası, göz çevresi ve dudak kenarına uygulanıyor. Böylelikle derinin kas hareketlerine bağlı olarak oluşan çizgiler, botoks sonrasında kasların zayıflaması sayesinde azaltılmış oluyor.

Botoks etkisi ne kadar sürer?

Botoksun etkisi uygulamayı takiben 3-4 gün içinde başlayıp ilk hafta içinde yerine oturur. Bu süre yapılan doz miktarına, kas gücüne ve boyutuna göre değişiklik gösterse de botoksun etkisi ortalama 4-6 ay arası diyebiliriz. Fakat tekrarlanan düzenli botoks uygulamalarıyla bu etki süresi uzatılabilir. 

Bu makale 13 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ebru Asmaz

 

Op. Dr. Ebru Asmaz, Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede Genel Cerrahi uzmanlığını almıştır. 

Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde Genel Cerrah ve Böbrek Nakli Cerrahı olarak çalıştıktan sonra Acıbadem Altunizade Hastanesi açılınca orada yine Genel Cerrah ve Böbrek Nakli Cerrahı olarak hizmet vermiştir.

Ardından hep hayali olan muayenehanesini  Bağdat Caddesi’nde açmıştır. 

Uzmanımız ayrıca Amerika’da hekimlik yapmak için gerekli olan ECFMG Sertifikası ve Türk Cerrahi Derneği Yeterlilik Sertifikasına sahiptir.

Marmara Üniversitesi’nde Sağlık Hukuku Yüksek Lisansı'nı da tamamlamıştır.

Etiketler
botoks
Op. Dr. Ebru Asmaz
Op. Dr. Ebru Asmaz
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube