Yüz dolgusu

Yüz Dolgusu

Yüz dolgusu

Belirgin ve canlı yüz hatları için: Yüz dolgusu nedir?

Son yıllarda en çok talep gören estetik uygulamalardan biri şüphesiz yüz dolgusu. Daha canlı, daha pürüzsüz ve gergin bir görünüm kazandıran yüz dolgusu, aynı zamanda da yüze şekil ya da hacim verilmesini sağlıyor. 

Yüz dolgusu, -türleri değişmekle beraber- cilt altında eriyebilen formda, vücuda hiçbir zararı olmayan bir maddeden oluşur. Üstelik yüzde çok farklı noktalara uygulanabilir. Göz altı, dudak, burun, nazolabial oluk (burun kenarından dudak köşesine inen kıvrım), elmacık kemiği üzeri ve yanaklara dolgu ile işlem yapılabiliyor. Böylelikle göze hoş görünmeyen mimik çizgileri ve kırışıklıklar başarılı bir şekilde gideriliyor. 

Peki, yüz dolgusu nasıl yapılır?

Yüz dolgusu nasıl yapılır?

Kişinin beklentilerine göre seçilen dolgu maddesi, enjektör veya kanülle (bir nevi tüp) cilt altına uygulanıyor. Kırışıklığın olduğu bölgelere uygulanabildiği gibi yine kişinin isteğine göre yüze hacim vermek amacıyla farklı bölgelere de enjekte edilebilir. Oldukça kısa sürede gerçekleştirilen işlemden önce sadece uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapılır. Daha sonra hasta en geç yarım saat içinde günlük yaşamına geri döner.

Yüz dolgusunun kalıcılığı nedir?

Yüz dolgusu işlemi kalıcı bir işlem olmamakla beraber kalıcılık süresi, dolgunun maddesinin de türüne göre 6-24 ay arasında değişiklik gösteriyor. Ayrıca uygulama yapılan bölgeye göre de bu süre farklılaşabilir. Genel olarak sınıflandıracak olursak: 

Geçici yüz dolgusu: 6-18 ay

Yarı kalıcı: 2-5 yıl

Bu makale 13 Mart 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ebru Asmaz

 

Op. Dr. Ebru Asmaz, Marmara Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi'nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede Genel Cerrahi uzmanlığını almıştır. 

Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde Genel Cerrah ve Böbrek Nakli Cerrahı olarak çalıştıktan sonra Acıbadem Altunizade Hastanesi açılınca orada yine Genel Cerrah ve Böbrek Nakli Cerrahı olarak hizmet vermiştir.

Ardından hep hayali olan muayenehanesini  Bağdat Caddesi’nde açmıştır. 

Uzmanımız ayrıca Amerika’da hekimlik yapmak için gerekli olan ECFMG Sertifikası ve Türk Cerrahi Derneği Yeterlilik Sertifikasına sahiptir.

Marmara Üniversitesi’nde Sağlık Hukuku Yüksek Lisansı'nı da tamamlamıştır.

Etiketler
Yüz Dolgusu
Op. Dr. Ebru Asmaz
Op. Dr. Ebru Asmaz
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube