Bilişsel davranışçı terapisi nedir?

Bilişsel davranışçı terapisi nedir?

Bilişsel davranışçı terapi danışanların duygu - düşünce - davranış üçlüsü ile çalışmamıza yardım eden bir terapi biçimidir.
Terapi yönteminde önemli olan, danışanların davranışlarını şekillendiren fakat danışanlar tarafından farkedilmeyen olumsuz otomatik düşünce denilen düşünce formlarına ulaşmak ve bunların değişmesiyle birlikte duygu ve davranışın değişmesini sağlamaktır. Aynı zamanda BDT, hızlanmış hayatımızda hızlı çözüm arayan danışanlar için kısa sürede efektif bir yöntem olması sebebiyle tercih edilen ve danışanların fayda gördüğü bir yöntemdir. Özellikle panik bozukluk, depresyon, anksiyete, Okb gibi bozukluklarda oldukça yarar sağlanan bir yöntem olduğu yapılan araştırmalarda görülmektedir..

Bu makale 19 Şubat 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Yıldız Merve Topçu

Uzm. Kl. Psk.Yıldız Merve Kutlu, Lisans öncesi eğitimlerinin ardından ,2010 yılında Atılım Üniversitesi'nde başlamış olduğu İngilizce Psikoloji Bölümünü başarıyla tamamlayarak "Psikolog" unvanı almıştır. İhtisasını ise İstanbul Haliç Üniversitesi Klinik Psikoloji Dalında tamamlayarak Uzman Klinik Psikolog unvanı almıştır.

Birçok Proje, Gönüllü Çalışmalar ve Semirlerde yer almış, birçok başarıya imza atmış olan Uzm. Kl. Psk. Yıldız Merve Kutlu iyi derece İngilizce dil yeterliliğine sahiptir.

Türk Psikologlar Derneği ve Atılım Üniversitesi Mezunlar Derneği'ne üyelikleri bulunmaktadır.

Mesleki çalışmalarına Online Görüşmeler ile devam etmektedir.

Etiketler
Psikolog
Uzm. Kl. Psk. Yıldız Merve Topçu
Uzm. Kl. Psk. Yıldız Merve Topçu
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube