Bayanlarda - kadınlarda saç ekimi

Bayanlarda - kadınlarda saç ekimi

Bayanlardaki saç dökülmesi erkeklerdeki kadar sık olmasada psikolojik olarak daha ciddi sorunlara yol açmaktadır. Saç dökülmesi erkek toplumun yaklaşık % 50 sinde görüldüğü için, erkeklerde bu durum kabul edilebilir. Fakat bayanlarda, saç dökülmesi yaşayan bayanlarda ve toplumda zor kabullenilen bir durumdur. Bayanlarda tam dökülme yerine kısmı seyrelmeler görülür.

Aşağıdaki tabloda bayanlardaki saç dökülmesi sınıflandırılmasını görebilirsiniz.

Bayanlarda saç ekimi işlemi erkeklere göre farklılıklar gösterir. Andojenik ( erkeksi tip )saç dökülmesi yaşayan bayanlara erkekler gibi çok rahatlıkla saç ekimi yapılabilir.

Erkeksi tip saç dökülmesinde iki kulak arası bölgedeki saçlar dökülmezler.ve bu bölgedeki dökülmeyen güçlü saçlar alınıp saç ekimi işlemi yapılır.

Bayanlarda da saç dökülmesi sadece ön ve orta hatlarda seyrelme şeklinde ve iki kulak arasındai saçları dökülmüyor ise rahatlıkla erkekler gibi saç ekimi işlemi yapılabilir.

Fakat anemi ( kansızlık), guatr hastalığı gibi erkeksi tip değil genel tüm kafada saç dökülmesi sorunu yaşayan bayanlarda bu hastalıklar tedavi edilmeden saç nakli yapmanın bir yararı yoktur. Çünkü ekilen saçlarda dökülecektir.

Bayanlarda saç ekimi işlemi nasıl yapılır ?

Bayanlarda erkekler gibi saçı tamamen traş etmemiz beklenemez. Bizim uyguladığımız teknikte iki kulak arası bölgede yaklaşık 5* 10 cm lik alan traş edilir ve FUE yöntemi ile buradan tek tek alınır.

Üst kısımdaki kesilmeyen saçlar aşağı sarkıtıldığında traş edilmiş alanı kamufle edeceğinden ense bölgesine bir müdahale yapıldığı dışarıdan anlaşılamaz. Bayanlardaki saç ekimi sıklaştırma olacağı için ön hatlardaki saçlarda kesinlikle traş edilmez .Choi implanter kalemlerle seyrek bölgelere tek tek saçlar nakledilir . Ön hattada bir bayana saç ekimi yapıldığı dışarıdan anlaşılamaz.

Bu yöntemin tek dezavantajı erkeklerdeki gibi daha yüksek sayılarda greft alınamaz. Maximum alınabilecek greft sayısı bir oturumda yaklaşık 1500 dür. Eğer daha yüksek sayıda greft e ihtiyaç duyuluyor ise ortalama 6 y aralıklarla yine kısmi traşlama işlemi yapılarak yeniden greft alınabilir .

Bayanlarda erkekler gibi saçı tamamen traş etmemiz beklenemez.Bizim uyguladığımız teknikte iki kulak arası bölgede yaklaşık 5* 10 cm lik alan traş edilir ve FUE yöntemi ile buradan tek tek alınır. Üst kısımdaki kesilmeyen saçlar aşağı sarkıtıldığında traş edilmiş alanı kamufle edeceğinden ense bölgesine bir müdahale yapıldığı dışarıdan anlaşılamaz. Bayanlardaki saç ekimi sıklaştırma olacağı için ön hatlardaki saçlarda kesinlikle traş edilmez.Choi implanter kalemlerle seyrek bölgelere tek tek saçlar nakledilir. Ön hattada bir bayana saç ekimi yapıldığı dışarıdan anlaşılamaz.

Bu yöntemin tek dezavantajı erkeklerdeki gibi daha yüksek sayılarda greft alınamaz. Maximum alınabilecek greft sayısı bir oturumda yaklaşık 1500'dür. Eğer daha yüksek sayıda greft e ihtiyaç duyuluyor ise ortalama 6 y aralıklarla yine kısmi traşlama işlemi yapılarak yeniden greft alınabilir .

saç ekimi

 

saç ekimi

 

saç ekimi

 

 

 

 

 

saç ekimi

 

saç ekimi

 

saç ekimi

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hakan Doğanay

Dr. Hakan DOĞANAY, 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 

2003 Yılında Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Saç Naklı ve Restorasyonu Sertifika eğitim programlarını tamamlamış ve bu yıldan itibaren FUT ( Follicular Unit Transplantion) yöntemi ile Saç ekimi operasyonlarına başlamış, 2005 yılından itibaren FUE saç ekimine yönelmiş olup (Follicular Unit Extraction) yöntemi ile uygulamalarına devam etmektedir. 2009 Yılından itibaren Hair İmplanter Pen ( Kalem Yöntemi) tekniğini kullanmaya başlamış ve bu alanda bir çok meslekdaşına öncülük etmiştir. 

Dr. Hakan DOĞANAY, mesleki çalışmalarına Özel Lara Anadolu Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Kadınlarda saç ekimi
Dr. Hakan Doğanay
Dr. Hakan Doğanay
Antalya - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube