Plexr göz kapağı estetiği

Plexr göz kapağı estetiği

Plexr Uygulaması Nedir?

Plexr uygulaması plazma enerjisi, ameliyatsız göz kapağı estetiği, Plexr plazma estetiği, plasma enerjisi ile göz kapağı estetiği, Plexr yöntemi gibi çok farklı şekillerde de adlandırılan, plasma enerjisi kullanarak etkisini gösteren estetik bir yöntemdir. Plexr plazma enerjisi ile cerrahi işlem olmadan göz kapağı germe, göz kapağı kaldırma, alt göz kapağındaki torbaların giderilmesi gibi işlemler yapılabilmektedir. Aynı zamanda plazma enerjisi yardımıyla üst dudak sgara çizgileri giderilebilmekte, çatlak, akne izleri büyük oranda ortadan kaldırılabilmekte ve boyun çevresinde ciltte gençleşme işlemleri yapılabilmektedir.

Plexr, çalışma prensibi olarak maddenin 4. hali olan plazmayı kullanır. Havada serbest olarak mevcut olan gazların yüksek elektrikle iyonize edilmesiyle plazma enerjisi açığa çıkar. Özellikle havadaki azot gazının ve su buharının iyonize edilmesiyle oluşan plazma enerjisi, uygulandığı noktalardaki dokuda bulunan kerationsit hücrelerinin katı halden gaz haline geçmesini sağlar. Bu şekilde sadece amaçlanan bölgelerdeki sorunlu yerler mikro boyutlarda hedeflenerek, diğer bölgelere herhangi bir zarar vermeden işlem yapılabilir.

Plexr Uygulaması Kullanım Alanları

Göz kapağı düşüklüğü tedavisi, üst göz kapağının kaldırılması, göz kapağı yağ bezesi tedavisi, alt göz kapağı torbalarının giderilmesi, dudak üstü sigara çizgilerinin ortadan kaldırılması, çatlak tedavisi, akne izi tedavisi, siğil tedavisi, yara izi tedavisi, kaz ayağı kırışıklıklarının giderilmesi, boyun bölgesi kırışıklıklarının tedavisi, göbek deliği ve göbek çevresinin sıkılaştırılması gibi çok farklı alanlarda plexr plazma enerjisi yöntemi kullanılabilmektedir.

Plexr Göz Kapağı Estetiği Nasıl Yapılır?

Öncelikle işlemin gerçekleştirileceği bölge antiseptik sıvılarla iyice temizlenir. Ardından kişinin ağrı veya acı hissetmemesi adına lokal anestezik etki gösteren kremler işlem bölgesine sürülür. Lokal anestezik kremler etkisini göstermeye başladığında cihaz yardımıyla Plexr uygulaması yapılır.

Plexr ile Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Ne Kadar Sürer?

Üst göz kapağı, alt göz kapağı gibi uygulanacak bölgeye bağlı olarak Plexr işleminde süre değişebilmektedir. Lokal anestezi etkisinden sonra uygulamanın yapılması 5-20 dakika kadar sürebilmektedir.

Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği Acı Veren Bir İşlem Midir?

Lokal anestezik yöntemler sayesinde işlem esnasında oluşabilecek ağrı ve acının önüne geçilebilmektedir. Plexr göz kapağı İşlem ardından bölgede ortaya çıkabilecek hafif sızı veya ağrı, birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçmektedir.

Plexr Göz Kapağı Estetiği Sonrası

Plexr ile göz kapağı kaldırma, göz kapağı germe gibi uygulamalardan sonra hafif bir ödem oluşabilmektedir. 3-4 gün içerisinde bu ödem geçmektedir. Ardından 5. gün sonrasında kabuklanmalar ortadan kalkmaya başlar ve normal görünüm ortaya çıkar. İşlem sonrasında doktorunuzun tavsiye edeceği güneşten koruyucu kremlerin ve ürünlerin düzenli kullanılması gerekir. Çeşitli kremler yardımıyla kabuklanma ve iyileşme süreci hızlandırılmaktadır.

Plexr ile Plazma Estetiği Avantajları

Ameliyatsız göz kapağı estetiği ve plasma enerjisi ile yapılan diğer işlemler oldukça kolay işlemlerdir ve kısa sürede uygulanabilirler. Uygulama sonrası günlük yaşamı engelleyecek durumlar ortaya çıkmaz. Pansuman gibi müdahelelere gerek yoktur.

Plexr Göz Kapağı Fiyatları

Ameliyatsız göz kapağı estetiği fiyatları çeşitli etkenlere göre değişiklik gösterebilmektedir. Plexr plazma estetiği, bir çok farklı alanda kullanılan bir tekniktir. Bu nedenle Plexr plazma estetiği fiyatları, işlemden işleme farklılıklar gösterebilir. Aynı zamanda ameliyatsız göz kapağı estetiği yaptırılacak merkeze, şehre ve yıla göre de ücretlendirmeler değişebilir. Örneğin Ankara ameliyatsız göz kapağı estetiği fiyatları ile başka illerdeki fiyatların farklı olması oldukça normal bir durumdur. Benzer şekilde 2016 Plexr göz kapağı estetiği fiyatları da 2015 yılına göre farklı olabilmektedir. Türkiye’de kanunlar, medikal işlemlerin ücretlendirmelerinin internet üzerinden yayınlanmasını yasaklamıştır.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Özge Aydın

Dr. Özge AYDIN, tıp eğitimi 1992 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 2005 yılında ise Sağlık Bakanlığının düzenlediği Medikal Estetik Uygulama programını tamamlamış ve Medikal Estetik sertifikasına sahip olmuştur.

Meclis Devlet Hastanesi'nde, AYM Plastik Cerrahi Merkezi'nde (Mesul Müdürlük), Lazer Life - Elos Polikliniği'nde (Mesul Müdürlük), Hıfzıssıha Zehir Danışma Merkezi'nde (Danışman Hekimlik) ve 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde (Danışman Hekimlik) görev yapmış olan Dr. Özge AYDIN, mesleki çalışmalarına şu anda Ankara'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir. Ayrıca kendisi American Academy of Aesthetic Medicine üyesidir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Dr. Özge Aydın
Dr. Özge Aydın
Ankara - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube