Sakal ekimi nedir, kimlere yapılır ?

Sakal ekimi nedir, kimlere yapılır ?

FUE yönteminin gelişmesiyle özel alanlara yapılan saç nakli işlemleri oldukça populer hale gelmiştir. Bunlardan biride sakal ekimidir .

Sakal Ekimi : Sakalsızlık sorunu köselik dediğimiz total sakal yokluğu ve ya da sakalların seyrekliği şeklinde olabilir. Bu durumda FUE yöntemi ile iki kulak arası bölgesinden alınan greftler sakal bölgesine nakledilir.

Travma, yanık, trafik kazası gibi bir nedene bağlı kısmi sakal yokluğunda ise sakal olan bölgelerden alınıp bu alanlara sakal ekimi yapılır.
Sakal ekimi işleminde en önemli kriter doğru açılar verebilmektir. Çene üstü, çene bölgesi ve çene altı kısmı sakalların açıları çok farklıdır. Bu açılara uygun yapıldığı taktirde doğal görünüm rahatlıkla oluşturulabilir.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Hakan Doğanay

Dr. Hakan DOĞANAY, 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 

2003 Yılında Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen Saç Naklı ve Restorasyonu Sertifika eğitim programlarını tamamlamış ve bu yıldan itibaren FUT ( Follicular Unit Transplantion) yöntemi ile Saç ekimi operasyonlarına başlamış, 2005 yılından itibaren FUE saç ekimine yönelmiş olup (Follicular Unit Extraction) yöntemi ile uygulamalarına devam etmektedir. 2009 Yılından itibaren Hair İmplanter Pen ( Kalem Yöntemi) tekniğini kullanmaya başlamış ve bu alanda bir çok meslekdaşına öncülük etmiştir. 

Dr. Hakan DOĞANAY, mesleki çalışmalarına Özel Lara Anadolu Hastanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Sakal ekimi
Dr. Hakan Doğanay
Dr. Hakan Doğanay
Antalya - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube