Bacak germe estetiği

Bacak germe estetiği

Bacak germe ameliyatı bacağın iç kısmında sarkık cilt ve cilt altı dokunun çıkarılarak bacağın daha gergin ve şekilli bir görünüme kavuşturulması ameliyatıdır.

Deri kalitesinin iyi olduğu ve sarkıklığın olmadığı durumlarda, yani sadece yağ birikiminin fazla olduğu olgularda tek başına liposelection ( ultrasonik liposuction) yeterli olmaktadır. Ancak fazla yağ dokusu ile birlikte deri sarkıklığı var ise mutlaka uyluk germe ameliyatı gerekmektedir. Bacak germe ameliyatı genel anestezi ,epidural anestezi veya spinal anestezi altında yapılabilmektedir. Bacak iç ve arka kısmından sarkık deri ve fazla olan yağ dokusu eksize edilir. Aynı ameliyatta gerekirse bacağın diğer bölgelerine liposelection da yapılır. Özellikle bacağın diğer kısımlarına da liposelection uygulamak, hem bacağın daha ince gözükmesini sağlar hem de daha fazla derinin gerilmesine imkan verir.

Genç kişilerin bacaklarındaki estetik olmayan görüntü bozuklukları için genelde liposelection yeterlidir. Ancak yaşlı veya uzun süre aşırı kilolu olup çok miktarda kilo vermiş hastalardaki ileri düzeydeki bozukluklar için tek başına cerrahi veya cerrahi ve liposelection birlikte uygulanabilir. Liposelection uygulanması yapılacak cerrahi müdahalenin boyutunu azaltır. Cerrahi müdahale sarkmaya neden olan fazla dokuların çıkarılması ve dokuların yukarıya asılması-gerilmesi esasına dayanır. Hastaların gerçekçi beklentilerinin olması ve cerrahinin risklerini ve olumsuzluklarını, izlerin yerleşimini, yara iyileşmesinin herkeste aynı olmadığını ve izlerin belirgin olabileceğini anlamış olması gerekmektedir. Kasık bölgesindeki izler genellikle rahatsız edici değildir

Eğer sarkma ile birlikte bölgesel yağ fazlalığı da mevcut ise destek için fazla derinin çıkarılmasına ek olarak liposelection yapılır. 
Hastanede kalış süresi bir kaç saat veya 1 gecedir. Ameliyattan 7 gün sonra işe dönülebilir.

Ameliyattan en az 20 gün önce sigara bırakılmalı ve kan sulandırıcı ilaçlar bir hafta önce kesilmelidir.

Bu ameliyat genellikle genel anestezi altında yapılır. Ameliyatta uylukta sarkmış ve gevşemiş olan deri ve yağ dokusu eliptik bir şekilde çıkartılır. Bu bölgeler gerginleştirilip düz bir şekle getirilir. Uyluk germe ameliyatları liposelection ile birlikte yapılabilir. İzler kasık bölgesine gizlenir ve iyileşme tamamlanınca görülmez hale gelir. 

AMELİYAT SONRASI

Ameliyat bölgesi vücudumuzun en çok nemlenen bölgesi olduğundan ameliyat sonrası bölge hijyenine dikkat edilmelidir. Sık pansuman değiştirilmesi ve oturma banyoları tavsiye edilir. İlk birkaç gün yürüme sırasında ağrı olabilir ancak zamanla azalacaktır. Günlük aktivitelere 2. hafta içinde yavaş yavaş dönülebilir. Ameliyat sonrasında 15 gün sigara içilmemelidir. Ameliyattan 2 ay sonra spor aktivitelerine dönülebilir.

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal

Op. Dr. Ali Gökçen AKDAL, 1958 yılında Aydın Ortaklar’da doğmuştur. Lise öğrenimini Karşıyaka Erkek Lisesi'nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini  1981 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Hastanesi 1. Plastik Cerrahi Kliniğinde yapmış ve 1991 yılında Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur.

1991-2007 yılları arasında Alsancak Devlet Hastanesi'nde ve yarı zamanlı olarak kendi özel muayenehanesinde görev yapmış olan Op. Dr. Ali Gökçen AKDAL, 2007 yılında ise Dermatoloji Uzmanlığını almış olup mesleki çalışmalarına Dr. Sevda Orhon ile birlikte kurmuş oldukları Alsancak Güzellik Merkezi’nde devam etmektedir.

Etiketler
Bacak estetiği yöntemleri
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube