Meme dikleştirme hakkında her şey

Meme dikleştirme hakkında her şey

Memeler gebelik, emzirme, kilo alıp verme, yaşlanma ve yer çekimine yenik düşerek sarkabilir. Meme dikleştirme ameliyatı sonrası daha dolgun ve iri göğüsler oluşturularak daha şekilli ve genç görünümlü bir vücuda sahip olunabilir.
Tıp dilinde mastopeksi olarak adlandırdığımız meme dikleştirme operasyonunda fazla ve sarkık deri bölgeleri çıkarılarak meme dokusu yukarı doğru askılanır. Askılama işlemi ile meme üst dolgunluğu sağlanarak yeni meme kontürü korunur. Meme ucu da yukarı alınarak memenin daha dik ve doğal görünmesi sağlanır. Meme sarkmasına bağlı oluşan meme ucu büyüklüğü de bu operasyon sırasında küçültülebilir.
Eğer memeleriniz eskisi gibi dolgun görünmüyorsa, meme ucunuz aşağı doğru sarkmışsa, meme bölgesi deride gevşeklik mevcut ise meme dikleştirme operasyonuna adaysınız demektir.

Doğum ve kilo alıp verme sonrasında memelerde sarkma ve hacim kaybı gözlenebilir. Bu durumda aynı seansta hem silikon protez ile meme büyütülür hem de sarkıklık düzeltilir.

Meme dikleştirme operasyonunda eğer yeterli meme dokusu mevcutsa meme üst kaburgalara doğru askılanarak dekolte bölgesi dolgunluğu sağlanabilir. Yeterli meme dokusu olmayan hastalarda meme protezleri ile bu dolgunluğu oluşturmak mümkündür.
Sarkıklık ve deri fazlalığı çok fazla olmayan hastalarda sadece askılama da uygulanabilir.

AMELİYAT ÖNCESİ

Ameliyat öncesinde anestezi almayı engelleyecek herhangi bir sağlık sorununuz olmamalıdır. Size kanama ve pıhtılaşma testleri ile genel sağlık kontrolü yapılır.40 yaş üzerinde gerekirse mamografi istenebilir. Operasyon öncesi sigarayı bırakmanız yara iyileşmesi ve genel sağlığınız açısından faydalı olacaktır. Ameliyattan 15 gün önce Aspirin kullanılmamalıdır. Kullanılıyorsa bırakılmalıdır.

AMELİYAT

Ameliyatın amacı en az iz ile en iyi estetik sonuca ulaşmaktır.
Memede sarkmanın derecesine göre kullanılan yöntemler farklılık gösterebilir.
Hafif sarkma : Memede çok az sarkma var ve küçük ise bu silikon protez konarak düzeltilebilir.
Orta derecede sarkma : Genellikle vertikal skar denilen” İ “ şeklinde iz oluşturan ameliyat yeterli olmaktadır.
İleri derecede sarkma : Genellikle “ İ “ şeklinde iz bırakan vertikal skar ekniği yeterli olmakla birlikte nadiren ters T şeklinde iz bırakan yöntem de kullanılabilir.
Yalancı sarkma : Silikon meme protezi yeterli olabilr.Bazen meme ucuna yakın periareolar bölgeden deri çıkartılması gerekebilir.
Ameliyat süresi 2-3 saat kadardır.

AMELİYAT SONRASI

Ameliyat sonrası 1 gece hastanede kalınabilir ya da aynı gün hastaneden çıkabilirsiniz.
2-3 günde bir pansuman yapılır.3-4 hafta ağırlık kaldırmamalı ve ağır işler yapmamalısınız.
Ortalama 1 haftada işinize dönebilirsiniz.
Memeler ilk 3 hafta ödemlidir. 4. haftadan sonra şişlikler inerek şekillenmeye başlar. Tam iyileşme 6 ay - 1 yıl kadar sürebilir.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal

Op. Dr. Ali Gökçen AKDAL, 1958 yılında Aydın Ortaklar’da doğmuştur. Lise öğrenimini Karşıyaka Erkek Lisesi'nde bitirdikten sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini  1981 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Hastanesi 1. Plastik Cerrahi Kliniğinde yapmış ve 1991 yılında Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı olmuştur.

1991-2007 yılları arasında Alsancak Devlet Hastanesi'nde ve yarı zamanlı olarak kendi özel muayenehanesinde görev yapmış olan Op. Dr. Ali Gökçen AKDAL, 2007 yılında ise Dermatoloji Uzmanlığını almış olup mesleki çalışmalarına Dr. Sevda Orhon ile birlikte kurmuş oldukları Alsancak Güzellik Merkezi’nde devam etmektedir.

Etiketler
Meme dikleştirme estetiği
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal
Op. Dr. Ali Gökçen Akdal
İzmir - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube