Anlayışlı eş nasıl olmalı

Anlayışlı eş nasıl olmalı

ÇİFTLERİN BİRBİRİNİ ANLAMASI

 

İki farklı kişiliğin bir araya gelmesinden oluşan yeni oluşuma çift ilişkisi denir.

Her iki taraf da geçmişten getirdiği anılara, yaşam biçimlerine, örf ve adetlere sahiptir. İlişkinin başlangıcında bunu karşı tarafa yansıtmak istemez bunun sonucunda yeni davranış biçimleri ve yeni kalıplar oluştururlar. Zaman ilerledikçe geçmişten getirilenler ortaya çıkmaya başlar. Çiftler burada birbirlerini suçlamaya başlar. ''sen çok değiştin,  eski sen değilsin, benim sevdiğim kişi sen olamazsın'' diye söylenmeye başlarlar.

Geçmişten getirdiğimiz özelliklerimizi aşırı kullanmak ya da hiç kullanmamak sorun oluşturabilir. Geçmişte ailenizde yaşadıklarınız sizin geçmişiniz olduğu için bunların tümünü sıfırlayıp yeniden kendinizi yaratmanız mümkün değildir. Bu karşı tarafın geçmişten getirdiklerini size dayatması haline dönüşebilir bu da eşlerden birinin mutsuz olması demektir.

Başında da söylediğimiz gibi iki ayrı kişinin bir araya gelip yeni bir oluşumu çift ilişkisi ise o zaman iki ayrı kişinin getirdiklerini harmanlayıp yeni oluşuma uygun hale getirirsek eşler birbirini daha iyi anlamaya başlarlar. Her iki taraf da sorumluluk alarak üzerine düşen görevleri yerine getirirler.

Bu harmanlama bazı çiftler için çok kolay olurken bazı çiftler için içinden çıkılmaz bir durummuş gibi algılanabilir. Böyle durumlarda mutluluğa bir adım olarak uzmanlardan yardım alınmasını öneririm.                                                                                                          

 

                     Psikolog/ Aile Terapisti

                                                                                                                                

                                                        İskender Yusuf

 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. İskender Yusuf

Etiketler
Çiftlerin birbirini anlaması
Psk. İskender Yusuf
Psk. İskender Yusuf
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube